Mikulás járt a Degré utcai otthonban

mikulás Fotó: Körös Hírcentrum

A Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat lakói számára mondhatni igen sűrű a december. Az események, programok gyorsan követik egymást, a lakók legnagyobb örömére.

hirdetés

A karácsony ünneplése az Angyalok szárnyalása című gálaműsorral kezdődik. Erről Sziszák Katalin, az intézmény vezetője azt mondja, a fiatalok számára talán ez a legjobb karácsonyi ajándék. Hónapokon át készülnek, próbálnak, és még utána is nagy izgalomban tartja őket a rendezvény. Az Angyalok szárnyalásáról megjelent anyagunkat ide kattintva olvashatják el.

hirdetés

Majd következik a Mikulás érkezése, ami ha nem is annyira izgalmas, mint a gála, de hasonlóan örömmel tölti el a fiatalokat, színt visz a hétköznapjaikba. Idén is egy kis műsorral kedveskedtek a lakóknak, volt édesség, gyümölcs – az otthon támogatói jóvoltából. Először Király Dominik klarinét-játékát hallhatták a megjelentek, az ő segítségével hívták be a Mikulást. Majd Berta János, vagy ahogy a megyében ismerik, Jimmy bohóc előadásában népmesét hallhattak, de a hagyományokhoz híven képviseltette magát a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub is. A Mikulás a teljes műsort végignézte a fiatalokkal.

Végül a karácsonyi ünnepség zárja a készülődést. Sziszák Katalintól azt is megtudtuk, ennek az ünnepségnek is már évtizedes hagyományai vannak. Sokan a fiatalok közül nem tudnak családi körben ünnepelni, ezért az otthon dolgozói mindent megtesznek, hogy szép legyen számukra is ez a néhány nap. Az édességek, az ajándékok ugyanúgy részei az ő életüknek is.

Képgaléria:

hirdetés

Szóljon hozzá!

47 − = 42