Mikulás járt a Degré utcai otthonban

mikulás Fotó: Körös Hírcentrum

A Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat lakói számára mondhatni igen sűrű a december. Az események, programok gyorsan követik egymást, a lakók legnagyobb örömére.

A karácsony ünneplése az Angyalok szárnyalása című gálaműsorral kezdődik. Erről Sziszák Katalin, az intézmény vezetője azt mondja, a fiatalok számára talán ez a legjobb karácsonyi ajándék. Hónapokon át készülnek, próbálnak, és még utána is nagy izgalomban tartja őket a rendezvény. Az Angyalok szárnyalásáról megjelent anyagunkat ide kattintva olvashatják el.

Majd következik a Mikulás érkezése, ami ha nem is annyira izgalmas, mint a gála, de hasonlóan örömmel tölti el a fiatalokat, színt visz a hétköznapjaikba. Idén is egy kis műsorral kedveskedtek a lakóknak, volt édesség, gyümölcs – az otthon támogatói jóvoltából. Először Király Dominik klarinét-játékát hallhatták a megjelentek, az ő segítségével hívták be a Mikulást. Majd Berta János, vagy ahogy a megyében ismerik, Jimmy bohóc előadásában népmesét hallhattak, de a hagyományokhoz híven képviseltette magát a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub is. A Mikulás a teljes műsort végignézte a fiatalokkal.

Végül a karácsonyi ünnepség zárja a készülődést. Sziszák Katalintól azt is megtudtuk, ennek az ünnepségnek is már évtizedes hagyományai vannak. Sokan a fiatalok közül nem tudnak családi körben ünnepelni, ezért az otthon dolgozói mindent megtesznek, hogy szép legyen számukra is ez a néhány nap. Az édességek, az ajándékok ugyanúgy részei az ő életüknek is.

Képgaléria:

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.