Figyelmetlenség vezetett tragédiához

Fotó: Police.hu

Orosháza és Kaszaper között egy autós nem vett észre időben egy előtte közlekedő segédmotor-kerékpárost és elütötte. A férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban életét vesztette. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Hátulról nekiütközött egy segédmotor-kerékpárral közlekedő férfinak egy személygépkocsi  2017. december 12-én 5 óra 45 perc körül, az Orosháza és Kaszaper közötti úton. A mentők a motor vezetőjét súlyos, életveszélyes sérüléssekkel vitték kórházba, ahol 2017. december 27-én életét vesztette. A balesetben a személyautó utasa is megsérült, könnyű sérülést szenvedett. A nyomozás során kirendelt igazságügyi szakértő véleménye szerint a segédmotor-kerékpár világítása már 100 méter távolságból látható volt. Ha a személyautó vezetője figyelmesen közlekedett volna, a baleset nem történik meg. Az Orosházi Rendőrkapitányság az 56 éves kaszaperi férfit halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésével gyanúsítja.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2018. december 11-én átadta az ügyészségnek.

Forrás: Police.hu

Fotó: Police.hu

Szóljon hozzá!