Évet zártak a Békés megyei tartalékosok

A Magyar Tartalékosok Szövetsége Békés megyei szervezete évzáró vacsoráját kibővített elnökségi ülés keretében tartotta meg Békéscsabán, a Fegyveres Erők Klubjában.

Meghívást kaptak a rendezvényre azon szervezetek vezetői, akik egész évben támogatták a Békés megyei MATASZ munkáját. Megjelent többek között Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke, Szarvas Péter békéscsabai polgármester, Dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok, megyei főkapitány, Dr. Bede Sándor rendőr ezredes, békéscsabai városi kapitány, Hafenscher Csaba Zoltán bv. ezredes a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka, Kiss András ezredes, a Békés Megyei Katasztrófa Védelem parancsnoka, Hajdu Gábor tűzoltó alezredes, a Békés Megyei Védelmi Bizottság titkára, a Békés megyei Kormányhivatal képviseletében, Antalfai Gábor a békéscsabai repülőtér ügyvezető igazgatója.

Nagy Zoltán ezredes a MATASZ Békés megyei elnöke számolt be a tartalmas 2018 évről. Doni Emléktúra, orosházi regionális és békéscsabai megyei haditorna, békéscsabai  városismereti vetélkedő, lövészeti kiképzés a német testvérszervezet meghívására, önvédelmi szeminárium külföldi vendégoktatóval, számos koszorúzás- csak néhány olyan rendezvény, aminek megvalósítása csak a nagy számú támogató segítségével lehetséges. Néhány iskolában MATSSZ szakkör is működik. A jövő évben ezek a hagyományos programok szintén megrendezésre kerülnek, s remélhetőleg az önkéntes tartalékosok is bevonásra kerülnek a szervezeti munkában.

A munka igényességét és eredményességét az is mutatja, hogy az év folyamán többek kaptak munkájukért elismerést, amit az egyik kitüntetett, Dr Hajdúné Felföldi Irén, a Szent-Györgyi Albert Gimnázium igazgató- helyettese is megköszönt hozzászólásában.

A kibővített elnökségi ülés vacsorával és vidám hangulatú beszélgetéssel ért véget. Soha rosszabb évet, mint a 2018-as volt!

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.