Évet zártak a Békés megyei tartalékosok

A Magyar Tartalékosok Szövetsége Békés megyei szervezete évzáró vacsoráját kibővített elnökségi ülés keretében tartotta meg Békéscsabán, a Fegyveres Erők Klubjában.

Meghívást kaptak a rendezvényre azon szervezetek vezetői, akik egész évben támogatták a Békés megyei MATASZ munkáját. Megjelent többek között Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke, Szarvas Péter békéscsabai polgármester, Dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok, megyei főkapitány, Dr. Bede Sándor rendőr ezredes, békéscsabai városi kapitány, Hafenscher Csaba Zoltán bv. ezredes a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka, Kiss András ezredes, a Békés Megyei Katasztrófa Védelem parancsnoka, Hajdu Gábor tűzoltó alezredes, a Békés Megyei Védelmi Bizottság titkára, a Békés megyei Kormányhivatal képviseletében, Antalfai Gábor a békéscsabai repülőtér ügyvezető igazgatója.

hirdetés

Nagy Zoltán ezredes a MATASZ Békés megyei elnöke számolt be a tartalmas 2018 évről. Doni Emléktúra, orosházi regionális és békéscsabai megyei haditorna, békéscsabai  városismereti vetélkedő, lövészeti kiképzés a német testvérszervezet meghívására, önvédelmi szeminárium külföldi vendégoktatóval, számos koszorúzás- csak néhány olyan rendezvény, aminek megvalósítása csak a nagy számú támogató segítségével lehetséges. Néhány iskolában MATSSZ szakkör is működik. A jövő évben ezek a hagyományos programok szintén megrendezésre kerülnek, s remélhetőleg az önkéntes tartalékosok is bevonásra kerülnek a szervezeti munkában.

A munka igényességét és eredményességét az is mutatja, hogy az év folyamán többek kaptak munkájukért elismerést, amit az egyik kitüntetett, Dr Hajdúné Felföldi Irén, a Szent-Györgyi Albert Gimnázium igazgató- helyettese is megköszönt hozzászólásában.

A kibővített elnökségi ülés vacsorával és vidám hangulatú beszélgetéssel ért véget. Soha rosszabb évet, mint a 2018-as volt!

Szóljon hozzá!

90 − 81 =