Újabb havazás a hét elején nem várható

Csípősek lesznek a reggelek, időnként megélénkül a szél. Jelentős havazás azonban egészen csütörtökig nem várható.

Hétfőn ismét felhős, borongós időre készülhetünk. Hideg lesz a reggel, -8, -1 fokig hűl a levegő. A hóval borított nyugati tájakon ennél alacsonyabb értékeket is mérhetünk. Hajnalban főként délen és a középső országrészben pára, köd is előfordulhat. Kisebb havazás, hószállingózás előreláthatólag a reggeli órákban délnyugaton, délután délkeleten és keleten várható. A gyenge északias szél estére északon többfelé élénkké fokozódhat. Délután -3, +1 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden az ország nagy részén ragyogóan napos időre számíthatunk, a Tiszántúlon azonban továbbra is felhős marad az idő, és hosszabb-rövidebb megszakításokkal helyenként akár egész nap szállingózhat a hó. Az északias szél mérsékelt lesz, időnként a Dunántúl északi felén és északkeleten élénkülhet csak meg. A hétfőhöz hasonlóan fagyos lesz a hajnal, -6, -1 fok lesz jellemző, de a szélcsendes, naposabb tájakon -10 fok köré is lecsökkenhet a hőmérséklet. A csúcshőmérséklet -1, +5 fok között alakul, nyugaton lesz enyhébb az idő.

Szerdán túlnyomóan felhős lesz az idő. A reggeli pára- és ködfoltok helyenként tartósan megmaradhatnak, néhol azonban hosszabb időre kisüthet a nap. A ködös, párás tájakon ködszitálás, ónos szitálás sem kizárt. Északnyugaton élénk, erős lehet a délkeleti szél, másutt gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. A hideg reggel után, nappal -2, +3 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtöktől csapadékosabb időszak veszi kezdetét. Csütörtökön a nap második felében előreláthatólag havazás, havas eső, ónos eső egyaránt előfordulhat. A csapadék területi eloszlása, mennyisége és halmazállapota a nagy időtávlat miatt azonban még bizonytalan – tájékoztat az Időkép.

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.