Wolff: Räikkönen távozása a Ferraritól csapás az F1-nek

raikkonen Fotó: Kaiser Erika

Toto Wolff szerint Kimi Räikkönen és a Ferrari különválása egy csapás a Formula 1 számára. A finn versenyző őt évet töltött Maranellóban, ám jövőre már a Saubert fogja erősíteni, mivel egykori főnökei Charles Leclerc-t választották helyette.

A finn versenyző idén erősebb szezont produkált az olasz csapatnál, megszerezte a rajtelsőséget az Olasz Nagydíjon, míg győzni az Amerikai Nagydíjon sikerült neki.

Wolff úgy véli, azáltal, hogy a 2007-es világbajnok nem egy versenyképes autót vezethet a jövőben, a sportágnak nem fog jót tenni, mivel a 39 éves versenyző bizonyult az egyik legnépszerűbb versenyzőnek.

,,Változást fog előidézni a Formula 1 számára az, hogy Kimi nem egy olyan csapatnál van, ahol a győzelmekért harcolhat. Kivételes karakter, egyike azon kevés embereknek, akik hűek tudnak maradni önmagukhoz ebben a korban, ahol a közösségi média és az ego átveszi az irányítást. Meg vannak az értékei és hű marad hozzájuk, emellett hiteles. Ezért szeretik a szurkolók. Kimit nem a Ferrariban látni, egy csapás mindannyiunknak. Ám legalább a sportágban maradt, a Saubernél lesz, nem úgy, mint Fernando, aki elment. Azzal, hogy ő nincs a sorozatban, valamint Kimi váltásával, bizonyos aspektusból két hihetetlen karaktert veszítettünk.”

Annak ellenére, hogy Räikkönen számára a Sauber egy visszalépést jelent, az osztrák csapatfőnök úgy érzi, a finn pilótája jól döntött, hogy a sportágban maradt.

,,Kimi azt mondta, azért ment a Sauberhez, hogy élvezze a dolgokat, és a Sauber bebizonyította, hogy a középmezőny legjobbjai között van, valamint, csak 40 percre van a bázis az otthonától, ezért többet lehet a családjával. Úgy gondlom Freddel (Vasseur, a Sauber csapatfőnöke) igazi versenyzői csoportot tudnak alkotni, és szorosan kötődnek a Ferrarihoz, tehát miért ne csinálhatná tovább azt, amit szeret?”

,,Túl sokat foglalkozunk azzal, mit kellett volna tennie. El kellett volna hagynia az F1-et mert már nincs győzelemre képes autója? Mi mind azért vagyunk itt, hogy jól érezzük magunkat, és ha a vezetés az, amit ő igazán élvez, akkor jól teszi, hogy követi a szenvedélyét.”

Forrás: Racingline.hu

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.