Megtartották a Lakótelepi SE küldöttközgyűlését

Lakótelepi SE

Békéscsabán, a Lencsési Közösségi Házban tartották meg a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület vezetőség választó küldöttközgyűlését.

Gregor László elnökhelyettes, levezető elnök irányításával megválasztották a közgyűlés tisztségviselőit, majd  az egyesület alelnöke Lovas István tartotta meg az elmúlt négy év munkájáról szóló, rövid, tömör beszámolóját. A kiemelt és eredményes kick-box szakosztályban nagyon megnőtt a tehetséges versenyzők száma, a támogatás viszont évek óta ugyanannyi maradt. Így nem csoda, ha a pénzelosztás, a versenyek, a Világ- és Európa-bajnokságok egyesületi támogatása állandó viták forrása lett. Lovas István elemezte röviden a szakosztályokban folyó értékes és eredményes munkát. Sajnálatát fejezte ki a kézilabda szakosztály megszűnése és a modern tánc szakosztály kiválása miatt.

Debreczeni Dezső SE elnök szinte a zágrábi Kroatia Open nemzetközi versenyről érkezett. Értékelte az általa vezetett kick-box point-fighting szakosztály munkáját, hiszen a kiemelkedő nemzetközi eredményeket zömében Ők produkálták. Négy versenyző – Hídvégi Nándor, Bálint Zoltán, Opauszki Dávid és Csák Bence – került be a magyar felnőtt válogatottba, s közülük Bálint Zoltán világbajnoki bronz, míg Opauszki Dávid Európa-bajnoki bronzérmet szerzett. A felnőtt válogatottsággal járó költségek szintén nehezítették és terhelték a gazdálkodást. Új, az edzéslátogatottságtól és edzésmunkától függő egyéni verseny finanszírozást vezetett be, amit a jövőben is alkalmazni fog, mert bevált.

Az alelnök és az elnök beszámolója után a hozzászólások következtek. Szedoglavits Vilmos mester, a WTF Taekwondo szakosztály vezetőjének beszámolójából kitűnt, hogy szép eredmények születtek ebben az olimpiai sportágban is. Két válogatott versenyzőjük (Práth Balázs és Práth Bence) versenyeztetése mellett a kick- box szakosztállyal történő együttműködésben is lépni szeretnének. Gregor László elnökhelyettes egyben mint a megyei harcművész szövetség elnöke is köszöntötte a közgyűlést, hiszen a hat harcművész szakosztály – a két aikido, shotokan karate, ITF taekwon-do, WTF taekwondo, All-Style Karate és Kick-box – egyben a Békés Megyei Harcművész Szövetség aktív tagjai is. Számos problémára kitért hozzászólásában sejtetve, hogy semmiben nem lesz könnyebb a jövő év mint az idei volt.

A küldöttközgyűlés a beszámolókat egyhangúlag elfogadta.

A következő szakaszban Zahorán Kitti mester, a választási és szavazatszedő bizottság elnöke vette át a szót, ismertetve a vezetőség választás jelöltlistáját, amit a küldött közgyűlés egyhangúlag és változtatás nélkül fogadott el. Következett a titkos szavazás és a szavazat számlálás majd az eredmény kihirdetése.

A József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület elnöke Debreczeni Dezső, alelnök Lovas István, elnökhelyettes Gregor László, elnökségi tagok Krajcsó István (ITF taekwon-do) és Mitykó László (tollaslabda) lettek. A Számvizsgáló Bizottságot Haba József mester (kick-box) vezeti, tagjai Balázs Sándor és mester (aikido) és Uhrin Nóra lettek.

A közgyűlés utolsó lépéseként Lovas István alelnök díjat adott át a 2018-as év legeredményesebb versenyzőinek. A legeredményesebb hölgy díját a junior egyéni és csapat kick-box világbajnok Laurincz Boglárka, a legeredményesebb férfi sportoló címét a kick-box felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes Opauszki Dávid vehette át.

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.