Megtartották a Lakótelepi SE küldöttközgyűlését

Lakótelepi SE

Békéscsabán, a Lencsési Közösségi Házban tartották meg a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület vezetőség választó küldöttközgyűlését.

Gregor László elnökhelyettes, levezető elnök irányításával megválasztották a közgyűlés tisztségviselőit, majd  az egyesület alelnöke Lovas István tartotta meg az elmúlt négy év munkájáról szóló, rövid, tömör beszámolóját. A kiemelt és eredményes kick-box szakosztályban nagyon megnőtt a tehetséges versenyzők száma, a támogatás viszont évek óta ugyanannyi maradt. Így nem csoda, ha a pénzelosztás, a versenyek, a Világ- és Európa-bajnokságok egyesületi támogatása állandó viták forrása lett. Lovas István elemezte röviden a szakosztályokban folyó értékes és eredményes munkát. Sajnálatát fejezte ki a kézilabda szakosztály megszűnése és a modern tánc szakosztály kiválása miatt.

Debreczeni Dezső SE elnök szinte a zágrábi Kroatia Open nemzetközi versenyről érkezett. Értékelte az általa vezetett kick-box point-fighting szakosztály munkáját, hiszen a kiemelkedő nemzetközi eredményeket zömében Ők produkálták. Négy versenyző – Hídvégi Nándor, Bálint Zoltán, Opauszki Dávid és Csák Bence – került be a magyar felnőtt válogatottba, s közülük Bálint Zoltán világbajnoki bronz, míg Opauszki Dávid Európa-bajnoki bronzérmet szerzett. A felnőtt válogatottsággal járó költségek szintén nehezítették és terhelték a gazdálkodást. Új, az edzéslátogatottságtól és edzésmunkától függő egyéni verseny finanszírozást vezetett be, amit a jövőben is alkalmazni fog, mert bevált.

Az alelnök és az elnök beszámolója után a hozzászólások következtek. Szedoglavits Vilmos mester, a WTF Taekwondo szakosztály vezetőjének beszámolójából kitűnt, hogy szép eredmények születtek ebben az olimpiai sportágban is. Két válogatott versenyzőjük (Práth Balázs és Práth Bence) versenyeztetése mellett a kick- box szakosztállyal történő együttműködésben is lépni szeretnének. Gregor László elnökhelyettes egyben mint a megyei harcművész szövetség elnöke is köszöntötte a közgyűlést, hiszen a hat harcművész szakosztály – a két aikido, shotokan karate, ITF taekwon-do, WTF taekwondo, All-Style Karate és Kick-box – egyben a Békés Megyei Harcművész Szövetség aktív tagjai is. Számos problémára kitért hozzászólásában sejtetve, hogy semmiben nem lesz könnyebb a jövő év mint az idei volt.

A küldöttközgyűlés a beszámolókat egyhangúlag elfogadta.

A következő szakaszban Zahorán Kitti mester, a választási és szavazatszedő bizottság elnöke vette át a szót, ismertetve a vezetőség választás jelöltlistáját, amit a küldött közgyűlés egyhangúlag és változtatás nélkül fogadott el. Következett a titkos szavazás és a szavazat számlálás majd az eredmény kihirdetése.

A József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület elnöke Debreczeni Dezső, alelnök Lovas István, elnökhelyettes Gregor László, elnökségi tagok Krajcsó István (ITF taekwon-do) és Mitykó László (tollaslabda) lettek. A Számvizsgáló Bizottságot Haba József mester (kick-box) vezeti, tagjai Balázs Sándor és mester (aikido) és Uhrin Nóra lettek.

A közgyűlés utolsó lépéseként Lovas István alelnök díjat adott át a 2018-as év legeredményesebb versenyzőinek. A legeredményesebb hölgy díját a junior egyéni és csapat kick-box világbajnok Laurincz Boglárka, a legeredményesebb férfi sportoló címét a kick-box felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes Opauszki Dávid vehette át.

Szóljon hozzá!

+ 8 = 16