Kick-box övvizsga Mezőberényben

kick-box

Az éves versenynaptár versenyei után egy kisebb időszak szolgálja a jövő évi felkészülést, és egyben az aktuális, a harcművészetekre jellemző övvizsgákra, minősítő vizsgákra történő felkészülést is.

Békés megyében a hét végén, szombaton és vasárnap került sor a megyei övvizsgákra. Mezőberényben, a Martinovics utcai Általános Iskola tornatermében öt megyei klub 36 vizsgázója közül harmincnégyen vizsgáztak sikeresen a magyar Kick-box Szövetség vizsga anyagából. A vizsgáztató Shihan Gregor László VII.DAN, (V.DAN kick-box) megyei szakág vezető főinstruktor, segítője, mint legtöbbször, Sensei Gasparik Róbert III.DAN volt. Gasparik Róbert mesterről annyit, hogy nagy elismerés érte bírói munkáját. A Magyar Kick-box Szövetség elnöksége döntése értelmében a szövetség Bírói Bizottságát a jövőben Szabó Gábor nemzetközi bíró vezeti majd, helyettese pedig a füzesgyarmati Gasparik Róbert mester lesz!

A megyei vizsgákat komoly felkészülés előzte meg, hiszen a készülődők már hónapokkal korábban heti egy alkalommal külön képzésen vehettek részt. A vizsgáztató és segítője egyben a Nippon Seibukan Akadémia  nevű japán harcművész szervezet tagjai is, ami azért fontos, mert a vizsga formai lebonyolítása a japán harcművész hagyományok jegyében és módszerével történik.

A vizsga komoly felkészülést igényel, s nem elég az edzéseken gyakorolni. Az edzők is csak azt engedik a vizsgákra, akiket felkészültnek ítélnek meg. Nem minden megyei klub volt jelen a vizsgán, hiszen vannak klubok és csoportok, akik később készülnek fel, Ők kérhetnek külön vizsgaidőpontot is.A vizsgáztató Shihan Gregor László annak idején vizsgáztatói vizsgát is tett, harminc éve vizsgáztat, s nem csak ebben az irányzatban: külföldön részt vett shotokan karate, ju-jitsu vizsgabizottságokban, s több irányzat vizsgáját tekintette meg felkérésre hivatalos szemlélőként, itthon többször működött közre a kick-box irányzat danvizsgáin, két oktató jellegű, vizsgára felkészítő DVD-t is készíttetett,  vagyis tapasztalt vizsgáztatónak számít. Gasparik Róbert mester még mindig az egyik legtechnikásabb megyei mesternek számít. A vizsgáztatók szisztémája, hogy arra kíváncsiak, mit tudnak a vizsgázók és nem arra, hogy mit nem.

A sikeres vizsgák nem jöhettek volna létre az edzők segítsége nélkül. Remélhetőleg a vizsgán sikeres tanítványok megköszönték edzőiknek a felkészítő munkát. Köszönet illeti a Barna Márton mester vezette mezőberényi HED-LAND Sportcsarnok SE kick-box szakosztályát, s rajtuk keresztül Mezőberény Város Önkormányzatát, amely biztosította a termet a vizsgára. Ezt az önzetlen segítséget nem először biztosítják és remélhetőleg, a jövőben is biztosítják majd!

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.