Kick-box övvizsga Mezőberényben

kick-box

Az éves versenynaptár versenyei után egy kisebb időszak szolgálja a jövő évi felkészülést, és egyben az aktuális, a harcművészetekre jellemző övvizsgákra, minősítő vizsgákra történő felkészülést is.

hirdetés

Békés megyében a hét végén, szombaton és vasárnap került sor a megyei övvizsgákra. Mezőberényben, a Martinovics utcai Általános Iskola tornatermében öt megyei klub 36 vizsgázója közül harmincnégyen vizsgáztak sikeresen a magyar Kick-box Szövetség vizsga anyagából. A vizsgáztató Shihan Gregor László VII.DAN, (V.DAN kick-box) megyei szakág vezető főinstruktor, segítője, mint legtöbbször, Sensei Gasparik Róbert III.DAN volt. Gasparik Róbert mesterről annyit, hogy nagy elismerés érte bírói munkáját. A Magyar Kick-box Szövetség elnöksége döntése értelmében a szövetség Bírói Bizottságát a jövőben Szabó Gábor nemzetközi bíró vezeti majd, helyettese pedig a füzesgyarmati Gasparik Róbert mester lesz!

hirdetés

A megyei vizsgákat komoly felkészülés előzte meg, hiszen a készülődők már hónapokkal korábban heti egy alkalommal külön képzésen vehettek részt. A vizsgáztató és segítője egyben a Nippon Seibukan Akadémia  nevű japán harcművész szervezet tagjai is, ami azért fontos, mert a vizsga formai lebonyolítása a japán harcművész hagyományok jegyében és módszerével történik.

A vizsga komoly felkészülést igényel, s nem elég az edzéseken gyakorolni. Az edzők is csak azt engedik a vizsgákra, akiket felkészültnek ítélnek meg. Nem minden megyei klub volt jelen a vizsgán, hiszen vannak klubok és csoportok, akik később készülnek fel, Ők kérhetnek külön vizsgaidőpontot is.A vizsgáztató Shihan Gregor László annak idején vizsgáztatói vizsgát is tett, harminc éve vizsgáztat, s nem csak ebben az irányzatban: külföldön részt vett shotokan karate, ju-jitsu vizsgabizottságokban, s több irányzat vizsgáját tekintette meg felkérésre hivatalos szemlélőként, itthon többször működött közre a kick-box irányzat danvizsgáin, két oktató jellegű, vizsgára felkészítő DVD-t is készíttetett,  vagyis tapasztalt vizsgáztatónak számít. Gasparik Róbert mester még mindig az egyik legtechnikásabb megyei mesternek számít. A vizsgáztatók szisztémája, hogy arra kíváncsiak, mit tudnak a vizsgázók és nem arra, hogy mit nem.

A sikeres vizsgák nem jöhettek volna létre az edzők segítsége nélkül. Remélhetőleg a vizsgán sikeres tanítványok megköszönték edzőiknek a felkészítő munkát. Köszönet illeti a Barna Márton mester vezette mezőberényi HED-LAND Sportcsarnok SE kick-box szakosztályát, s rajtuk keresztül Mezőberény Város Önkormányzatát, amely biztosította a termet a vizsgára. Ezt az önzetlen segítséget nem először biztosítják és remélhetőleg, a jövőben is biztosítják majd!

hirdetés

Szóljon hozzá!

7 + 3 =