Íme az épülő, új Körös-híd madártávlatból

Az épülő, új Körös-híd

Madártávlatból láthatják a most épülő hidat, amely Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyét köti majd össze.

Az új Körös-híd Kunszentmárton közelében található, az épülő M44-es, 2X2 sávú gyorsforgalmi út környezetében. Felépítését tekintve, vasbeton és acél ívhíd szerkezet, 450 méter hosszan nyúlik egyik parttól a másikig.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában a 2X2 forgalmi sávos, 110 km/h tervezési sebességű M44 két ütemben történő megépítésével, megvalósul Békéscsaba bekötése a hazai gyorsforgalmi úthálózatba. Az első ütemben a 62 kilométeres Tiszakürt-Kondoros szakaszon, 4 külön szintű csomópont, 49 híd, 4 vadátjáró és 5 ökológiai átjáró kerül megépítésre. A fentebb említett hídon kívül, a szakaszon két kisebb híd is épül. A Dögös-Kákafoki főcsatorna és egy három nyílású a Mezőtúr-Orosháza vasútvonal felett. Cserkeszőlő és Kondoros között egyszerű, Szarvasnál komplex pihenőt alakítanak ki, míg Kardosnál üzemmérnökségi telep létesül.

A teljes beruházás befejezését követően az utazási idő Békéscsaba és Budapest között, várhatóan egy teljes órával csökkenni fog. Az M44 biztosítja a tranzitforgalom jelentős részének levezetését, így a környező településeken jelenleg csupán áthaladók, gyorsabban elérhetik ulticéljaikat.

2018 tavaszán megkezdődött a második ütemben megépülő Kondoros és Békéscsaba közötti, 18 kilométer hosszú szakasz építése is. A beruházás eredményeképpen az M44-es nem csak a Békés megyeiek előrehaladását szolgálja, hanem Jász-Nagykun Szolnok megye és a Tiszazug térségében élők számára is évtizedes álom valósul meg az út építésével. Ez az infrastruktúra-fejlesztés közlekedésbiztonsági szempontból fejlődést, gazdasági szempontból fellendülést hozhat az említett megyéknek.

Az új Körös-híd madártávlatból

Az új Körös-híd Kunszentmárton határában madártávlatból.

Közzétette: Boldog István – 2018. december 28., péntek

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.