Dolgosan telt a szilveszter a megyei tűzoltók számára is

tűzoltókat, katasztrófavédelmi, szarvas, Végegyházánál, békésen, bélmegyer, veszélyhelyzet, parkoló, Körösladányban, Orosházán, gyulán, megyei, sarkadi, hétvégén, szarvas, békéscsabán, szarvasi, sarkadon, kaszaper, kunágotán, katasztrófavédelem sarkadi, országszerte

A megyében szolgálatot teljesítő tűzoltók az elmúlt év utolsó és az idei év első napján hét alkalommal kerültek riasztásra mind műszaki mentések, mind tűzesetek alkalmával – számolt be a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

hirdetés

December 31-én reggel Gyulán a Fehér Körös hídon kettő személygépjármű ütközött. A helyszínre a városi hivatásos tűzoltók vonultak. Előbb áramtalanították a bajba jutott járműveket, majd átvizsgáltak a helyszínt olaj és üzemanyag folyás nyomait keresve. Az ütközés következtében a kettő járműben utazó hat személy megsérült, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A beavatkozás ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

hirdetés

Aznap délután Mezőhegyesen egy társasház emeleti lakásában található fűtő-tüzelő berendezésben lévő lerakódott égéstermék égett. A helyszínre a mezőkovácsházi és az orosházi hivatásos tűzoltók vonultak. Eltávolították az éghető anyagot, majd visszahűtötték a kéményt. Az eset során személyi sérülés nem történt és lakosságvédelmi intézkedés nem került foganatosításra.

Szintén 31-én délután Békéscsabán egy társasház emeleti lakásában vízfolyást tapasztaltak, így segélyhívást kezdeményeztek. A helyszínre a város hivatásos tűzoltói vonultak, akik egy helyi szakember segítségével elzárták az épületben a vizet, majd átvizsgálták az érintett lakásokat. Az esettel kapcsolatban személyi sérülés nem történt és lakosságvédelmi intézkedés bevezetése nem volt indokolt.

Január elsején kora hajnalban Újkígyóson egy családi ház villanyóra szekrénye égett. A helyszínre a békéscsabai hivatásos tűzoltók vonultak. Kiérkezésükkor már csak izzás volt tapasztalható, így a szakemberek hőkamera segítségével átvizsgálták a teljes ingatlant a tűz terjedésének nyomai után kutatva. Az áramszolgáltató helyszínre érkező szakembere kicserélte a villanyóra sérült részeit, ezt követően visszakapcsolta az áramot. Az eset során személyi sérülés nem történt és lakosságvédelmi intézkedés nem került bevezetésre.

Mint ahogy a korábbi években, idén is immáron hagyománnyá vált módon a megyei igazgatóság vezetői ellátogattak a megye valamennyi tűzoltóságára, ahol megköszönték a tűzoltók fáradhatatlan munkáját és szakmai sikerekben gazdag boldog újévet kívántak az állomány tagjainak.

hirdetés

Szóljon hozzá!

39 − 34 =