Boér Gábor vezetőedző értékelte az őszi szezont

előre Fotó: Békéscsaba 1912 Előre

Negyedik helyen zárta az őszi szezont a Békéscsaba 1912 Előre felnőtt csapata. Bár voltak előkelőbb helyen is a tabellán, Boér Gábor vezetőedző szerint ezzel a helyezéssel is túlszárnyalták az elképzeléseket.

hirdetés

Azt minden interjúban elmondja a vezetőedző, hogy a másodosztály egyik legfiatalabb kerete a békéscsabai. Ennek az az ára, hogy a játékosoknak még tapasztalatot kell szerezni. Egy nagyon jó gárda állhatott össze erre a szezonra, viszont türelemmel kell lenniük mind a szurkolóknak, mind a csapatnak. A klub vezetése a nyolcadik és a tizenkettedik hely között szerette volna legalább látni a csapatot, ezt teljes mértékben túlszárnyalták. Hatalmas dolog továbbá az, hogy a hazai meccsek sikerarányát meg tudták fordítani. Gyakorlatilag ha csak a hazai mérkőzések számítanának, toronymagasan vezetnék a tabellát. Mivel még rutintalan a csapat jelentős része, érthető, hogy idegenben nem tudják ugyanazt a színvonalat hozni. De ezen is folyamatosan dolgoznak.

Nagyon sok sérüléssel is számolni kellett a klubnál, ami szintén megnehezítette a játékot. Feszített tempót diktál a másodosztályú bajnokság. Sok a csapat, sok a jó csapat, akik minden héten tudnak meglepetést okozni. Bár éppen az Előrét is pozitív meglepetésnek tekinti a szakember. Nem gondolta volna, hogy a negyedik helyen zárhatják majd az őszi időszakot, gyakorlatilag csak egy ponttal elmaradva a tavaly eddig nyújtott teljesítményüktől. Arról nem is beszélve, hogy nagyon sokáig voltak dobogós helyen is a csabaiak.

Az Előre vezetősége és szakemberei így látták az őszi szezont:

https://www.facebook.com/1912elore/videos/520342851776534/

Január hetedikén kezdődtek a téli szünet utáni első edzések a Kórház utcában. A vezetőedző ezzel kapcsolatban megosztotta, jobb, hogy nem hosszabb ez a felkészülési időszak. A fiúk jobban szeretnek mérkőzéseken játszani, mint száraz edzéseken dolgozni. Több külföldi és hazai csapattal is terveznek edzőmérkőzéseket játszani a február harmadikai szezonkezdésig. Az első találkozón a jövőbeni tervekről hallhattak a játékosok, és sor került egy állapotfelmérésre is. A sérüléssekkel bajlódó labdarúgók közül Szélpál Norbert már teljes értékű edzéseket végezhet, Hursán György és Gránicz Patrik pedig még külön tréningeken vesz részt, de visszatérésük a szezonkezdésre jó eséllyel bír. Szalai és Tóth Dániel még lábadozik, így később csatlakozhatnak a többiekhez – számolt be honlapján a klub.

Kiderült az is, hogy a szakmai stáb összetételében nem lesz változás, viszon két igazolás tervben van: egy védekező középpályás és egy csatár posztra. Ennek érdekében szerdán már két próbázó is érkezik a Kórház utcába, de igazolásukról később a vezetőség hozhat majd döntést. A fiatalok közül Pusztai András a folytatásban az első csapattal készül majd, valamint Zsilinszki Martin is csatlakozhat a kerethez.

Forrás: 1912 Előre

Boér Gábor elmondta, hogy a negyedik hely nagyon jó, viszont nagyon nehéz lesz megtartani, esetleg felülmúlni. Kissebb és fiatalabb a keret, mint néhány NBII-es csapatnál, ez meg is látszott, ahogyan a sérülések miatt elfogytak a fiúk a télre. A középpályán és a támadósorban szeretne erősíteni a vezetőedző a tavaszi kezdésig, de ez a vezetőségen, az anyagi lehetőségeken múlik. Azon is flyamatosan dolgoznak, hogy az utánpótlás legjobbjait beépítsék a felnőtt csapatba. A következő évek egyik legfontosabb célkitűzése az, hogy saját nevelésű játékosokkal legyen ismét erős a Békéscsaba 1912 Előre.

A Boér Gáborral készült interjút itt meghallgathatják:

hirdetés

Szóljon hozzá!

61 + = 62