Boér Gábor vezetőedző értékelte az őszi szezont

előre Fotó: Békéscsaba 1912 Előre

Negyedik helyen zárta az őszi szezont a Békéscsaba 1912 Előre felnőtt csapata. Bár voltak előkelőbb helyen is a tabellán, Boér Gábor vezetőedző szerint ezzel a helyezéssel is túlszárnyalták az elképzeléseket.

Azt minden interjúban elmondja a vezetőedző, hogy a másodosztály egyik legfiatalabb kerete a békéscsabai. Ennek az az ára, hogy a játékosoknak még tapasztalatot kell szerezni. Egy nagyon jó gárda állhatott össze erre a szezonra, viszont türelemmel kell lenniük mind a szurkolóknak, mind a csapatnak. A klub vezetése a nyolcadik és a tizenkettedik hely között szerette volna legalább látni a csapatot, ezt teljes mértékben túlszárnyalták. Hatalmas dolog továbbá az, hogy a hazai meccsek sikerarányát meg tudták fordítani. Gyakorlatilag ha csak a hazai mérkőzések számítanának, toronymagasan vezetnék a tabellát. Mivel még rutintalan a csapat jelentős része, érthető, hogy idegenben nem tudják ugyanazt a színvonalat hozni. De ezen is folyamatosan dolgoznak.

Nagyon sok sérüléssel is számolni kellett a klubnál, ami szintén megnehezítette a játékot. Feszített tempót diktál a másodosztályú bajnokság. Sok a csapat, sok a jó csapat, akik minden héten tudnak meglepetést okozni. Bár éppen az Előrét is pozitív meglepetésnek tekinti a szakember. Nem gondolta volna, hogy a negyedik helyen zárhatják majd az őszi időszakot, gyakorlatilag csak egy ponttal elmaradva a tavaly eddig nyújtott teljesítményüktől. Arról nem is beszélve, hogy nagyon sokáig voltak dobogós helyen is a csabaiak.

Az Előre vezetősége és szakemberei így látták az őszi szezont:

2018. 12. 20. – Szezonértékelés

Jövünk az őszi szezon kimerítő videós értékeléseivel.A közel háromnegyed-órás felvétel elején Kozma János igazgatósági elnök értékeli első csapatunk teljesítményét, valamint beszámol a stadion rekonstrukció pillanatnyi állapotáról is.Boér Gábor vezetőedzőnk (17. perc 19. másodperctől) részletesen elemzi az együttes őszi eredményeit, szóba kerülnek a téli felkészüléssel és az esetleges igazolásokkal kapcsolatos tervek, továbbá informál sérült játékosaink állapotáról.Brlázs István Gábor második együttesünk vezetőedzője (32. perc 15. másodperctől) elmondja a Megyei I. osztályú csapatunkkal kapcsolatos fejleményeket, értelemszerűen szóba kerül a téli időszak és a következő naptári évre vonatkozó tervek is.

Közzétette: Békéscsaba 1912 Előre – 2018. december 20., csütörtök

Január hetedikén kezdődtek a téli szünet utáni első edzések a Kórház utcában. A vezetőedző ezzel kapcsolatban megosztotta, jobb, hogy nem hosszabb ez a felkészülési időszak. A fiúk jobban szeretnek mérkőzéseken játszani, mint száraz edzéseken dolgozni. Több külföldi és hazai csapattal is terveznek edzőmérkőzéseket játszani a február harmadikai szezonkezdésig. Az első találkozón a jövőbeni tervekről hallhattak a játékosok, és sor került egy állapotfelmérésre is. A sérüléssekkel bajlódó labdarúgók közül Szélpál Norbert már teljes értékű edzéseket végezhet, Hursán György és Gránicz Patrik pedig még külön tréningeken vesz részt, de visszatérésük a szezonkezdésre jó eséllyel bír. Szalai és Tóth Dániel még lábadozik, így később csatlakozhatnak a többiekhez – számolt be honlapján a klub.

Kiderült az is, hogy a szakmai stáb összetételében nem lesz változás, viszon két igazolás tervben van: egy védekező középpályás és egy csatár posztra. Ennek érdekében szerdán már két próbázó is érkezik a Kórház utcába, de igazolásukról később a vezetőség hozhat majd döntést. A fiatalok közül Pusztai András a folytatásban az első csapattal készül majd, valamint Zsilinszki Martin is csatlakozhat a kerethez.

Forrás: 1912 Előre

Boér Gábor elmondta, hogy a negyedik hely nagyon jó, viszont nagyon nehéz lesz megtartani, esetleg felülmúlni. Kissebb és fiatalabb a keret, mint néhány NBII-es csapatnál, ez meg is látszott, ahogyan a sérülések miatt elfogytak a fiúk a télre. A középpályán és a támadósorban szeretne erősíteni a vezetőedző a tavaszi kezdésig, de ez a vezetőségen, az anyagi lehetőségeken múlik. Azon is flyamatosan dolgoznak, hogy az utánpótlás legjobbjait beépítsék a felnőtt csapatba. A következő évek egyik legfontosabb célkitűzése az, hogy saját nevelésű játékosokkal legyen ismét erős a Békéscsaba 1912 Előre.

A Boér Gáborral készült interjút itt meghallgathatják:

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.