Egy gimnázium falát is megrongálta a 14 éves gyulai fiú, a diák ellen büntetőeljárást indított a rendőrség

Fotó: Police,hu

Piros és fekete festékkel festett feliratokat, ábrákat falakra, közlekedési táblákra egy 14 éves fiú Gyulán.

hirdetés

Feliratokat, ábrákat festett több helyre egy fiatal Gyulán. Egy gimnázium falát is megrongálta, az intézmény igazgatója 2019. január 4-én tett bejelentést a Gyulai Rendőrkapitányságra. Az iskola biztonsági kamerája rögzítette, hogy előző nap 18 óra 15 perc körül két kerékpáros fiatal megállt az épületnél, majd egyikük közelebb lépett a falhoz.

hirdetés

A rendőrkapitányság körzeti megbízottjai adatgyűjtésbe kezdtek, minden információt igyekeztek összegyűjteni, ami kapcsolatba hozható a rongálással. Eközben több olyan helyet találtak, ahol ugyanazzal a festékkel festettek fel feliratokat, ábrákat. Tömbházak falán, két sebességkorlátozó táblán és a Göndöcs-kertben, az egyik épületen is volt a piros, illetve fekete festékből. A területüket jól ismerő körzeti megbízottak azonosították a két fiatalt, akik közül az egyik tizenéves gyanúsítható a rongálásokkal.

A gyulai fiú a 2019. január 8-án történt kihallgatásán elismerte, hogy az eredetileg a kerékpárja festéséhez vásárolt festékekkel több helyre fújt feliratokat, ábrákat. A Gyulai Rendőrkapitányság a 14 éves diák ellen büntetőeljárást indított.

Forrás: Police.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 1 = 5