A Várszínház Kamaraterme tavaszig kínál programokat

várszínház bányavakság Székely Csaba Bányavakságával indul 2019 a Kamarateremben. Forrás: Gyulai Várszínház

A Gyulai Várszínház nyári évada minden évben különleges programsorozatot kínál a fürdővárosba látogatóknak. Viszont a munka nem áll meg ősszel, kulturális programok, előadások szinte egész évben várják az érdeklődőket.

Dr. Elek Tibor színházigazgató a nyári évad értékelése során már szólt arról, hogy a saját bemutatóik, darabjaik továbbjátszása biztosított lesz 2018 hátralevő részében. Sőt, 2019-ben is. A Caligula helytartója a Nemzeti Színházban arat hatalmas sikert estéről estére. A kétnapos fesztiválprogramot is felvitték Budapestre október végén, ami szintén nagy népszerűségnek örvendett. A Dózsát Gyulán, a Kamarateremben is játszották már a fesztivál óta, de februárban Békéscsabára, illetve tavaszra és nyárra több városba is meghívták az előadást. A napokban pedig Aradon volt a Rosencrantz és Guildenstern halott című darab második előadása. Ezt a nyári gdanski nemzetközi Shakespeare Fesztiválra is meghívták. A Székely János költeményeiből összeállított előadói est is folyamatosan szerepel a programok között Marosvásárhelyen, a Búbocska pedig Kolozsváron. Tehát valóban minden új produkció kapott lehetőséget a továbbélésre.

A kamaratermi előadások követik a nyári évadot abban a tekintetben, hogy a szervezők a sokszínűségre és a jó minőségre törekszenek. Igyekeznek a legtöbbféle nézői igényt kielégíteni – mondta el dr. Elek Tibor. Január 9-én kerül sor 2019 első előadására. Székely Csaba Bánya-trilógiájának második részével, a Bányavakság című tragikomédiával érkezik Gyulára a nagyváradi Szigligeti Színház. Székely Csaba napjaink egyik legnépszerűbb magyar drámaírója, művei eddig még mindig nagy tetszést arattak a gyulai közönség körében. Az előadásról bővebben a Várszínház honlapján olvashatnak.

A Várszínház igazgatója mindig nagy gonddal választja ki a bemutatott alkotásokat. Ha teheti, maga is megnézi őket még a döntés előtt, vagy legalább videófelvételt kér az előadásról. Így biztos lehet benne, hogy a megfelelő színvonalú darabok érkeznek a Várszínházba – akár a Kamarateremről, akár a nyári évadról legyen szó. A nyári évad programjai is már nagyrészt összeálltak. A Shakespeare Fesztivál ezúttal nem egy darab köré épül fel, hanem a vidám Shakespeare-t választották témának. Tárgyal már az igazgató a saját bemutatókról is. Ami bár biztos, hogy Karády Katalin életéről szeretnének előadni egy monodrámát.

A dr. Elek Tiborral készült interjút itt meghallgathatják:

 

Kövesse a Körös Hírcentrumot Facebookon!

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.