Megérkezett a kárbejelentő applikáció

kárbejelentő

Elkészült az E-kárbejelentő nevű mobilapplikáció. Az e-kárbejentés egyenértékű a hagyományos, “kék-sárga” nyomtatványon történő bejelentéssel, de annál sokkal gyorsabb és egyszerűbb ügyintézést tesz lehetővé, közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Az applikáció az ekar.hu oldaláról, vagy közvetlenül az alkalmazásboltokból tölthető le, Androidra és iOS-re egyaránt.

hirdetés

Az új alkalmazás könnyen használható. Szerkesztő modulja segítségével a felhasználók egyszerűen készíthetik el a baleseti ábrát. A gyors és egyszerű adatbevitelt a baleset típusának kiválasztása, a helyszín GPS-es meghatározása, és a szerződéses adatok QR-kódos bevitele teszi még egyszerűbbé.

Miután elkészültünk és minden adatot megadtunk, az alkalmazás az érintett feleknek egy gombnyomásra elküldi email-ben a PDF formátumú másolatokat. Ezzel egy időben a rendszer a biztosítók felé is továbbítja a bejelentőt.

A MABISZ úgy véli, az applikáció gyorsítja majd a kárrendezés folyamatát. Mivel a rendszer a hiányosan kitöltött bejelentéseket nem fogadja el, megszűnhetnek a hiányosan kitöltött nyomtatványok miatt elhúzódó eljárások. Ha nincs sérült és vitás kérdések sem merülnek fel a baleset kapcsán, rendőrre sem lesz szükség az ügyintézéshez, ezáltal szintén gyorsul a folyamat.

Szóljon hozzá!

44 + = 45