Húsfeldolgozó üzemmel gazdagodhat Gyula

GYULA ÜLÉS Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Rendkívüli ülést tartott a napokban Gyula képviselő-testülete. Egy munkahelyteremtő beruházás lehetősége tette szükségessé a képviselők összehívását.

Dr. Görgényi Ernő, a fürdőváros polgármestere az új évre vonatkozóan jó jelnek tekintette, hogy egy fejlesztéssel kapcsolatban kell döntést hozniuk. A gyulai önkormányzat egyik Henyei úti, 990/8 számú ingatlanjának értékesítése került napirendre. A gyulai székhelyű HÁZI-HÚS Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. szeretne ezen a helyen egy tizennégy embernek munkát adó húsfeldolgozó csarnokot létrehozni. Ehhez pályázati támogatást szeretne igényelni, amelynek benyújtási határideje január 15. A cég üzeme jelenleg más településen van, viszont Gyulára szeretnék áthozni. Viszont hogy a székhelye eddig is a városban volt, az adót is ide fizette, ezért a városvezető szerint megérdemli a támogatást. A terület értékesítésére .

A telek értéke 13,5 millió forint, a bruttó ára körülbelül 17 millió forint. A vagyonrendelet alapján, mivel a bruttó 15 millió forintot meghaladja, egy zárt versenytárgyaláson kell értékesíteni. Tehát egy zártkörű, meghívásos pályázatot írtak ki. A telek régóta eladó, tehát a városvezető szerint más nem sok eséllyel tesz még rá ajánlatot. Két környékbeli céget hívtak még meg, az azonos ágazatban működő Gyulahús Kft.-t és a szintén a Henyei úti ipari területen működő Kőstil Kőfaragó, Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t. Az ajánlatokat a gazdasági erőforrások bizottsága bírálja el.

Az ülésen készült hangfelvételt itt meghallgathatják:

 

Kövessen a Körös Hírcentrumot Facebookon!

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.