Húsfeldolgozó üzemmel gazdagodhat Gyula

GYULA ÜLÉS Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Rendkívüli ülést tartott a napokban Gyula képviselő-testülete. Egy munkahelyteremtő beruházás lehetősége tette szükségessé a képviselők összehívását.

hirdetés

Dr. Görgényi Ernő, a fürdőváros polgármestere az új évre vonatkozóan jó jelnek tekintette, hogy egy fejlesztéssel kapcsolatban kell döntést hozniuk. A gyulai önkormányzat egyik Henyei úti, 990/8 számú ingatlanjának értékesítése került napirendre. A gyulai székhelyű HÁZI-HÚS Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. szeretne ezen a helyen egy tizennégy embernek munkát adó húsfeldolgozó csarnokot létrehozni. Ehhez pályázati támogatást szeretne igényelni, amelynek benyújtási határideje január 15. A cég üzeme jelenleg más településen van, viszont Gyulára szeretnék áthozni. Viszont hogy a székhelye eddig is a városban volt, az adót is ide fizette, ezért a városvezető szerint megérdemli a támogatást. A terület értékesítésére .

hirdetés

A telek értéke 13,5 millió forint, a bruttó ára körülbelül 17 millió forint. A vagyonrendelet alapján, mivel a bruttó 15 millió forintot meghaladja, egy zárt versenytárgyaláson kell értékesíteni. Tehát egy zártkörű, meghívásos pályázatot írtak ki. A telek régóta eladó, tehát a városvezető szerint más nem sok eséllyel tesz még rá ajánlatot. Két környékbeli céget hívtak még meg, az azonos ágazatban működő Gyulahús Kft.-t és a szintén a Henyei úti ipari területen működő Kőstil Kőfaragó, Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t. Az ajánlatokat a gazdasági erőforrások bizottsága bírálja el.

Az ülésen készült hangfelvételt itt meghallgathatják:

 

Kövessen a Körös Hírcentrumot Facebookon!

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 81 = 88