Veszélyes áruk szállítását ellenőrizték a vasúton

Fotó: Körös Hírcentrum

Az idei évben először, január kilencedikén ellenőrizték a veszélyes áruk vasúti szállítására vonatkozó előírások betartását Békés megyében a katasztrófavédelem munkatársai.

Az akciót a Békéscsabai Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági felügyelője a Békéscsabai vasúti pályaudvaron tartotta meg. Az ellenőrzés során kettő vasúti szerelvény harminchét kocsiját vizsgálta át, amelyek közülük kettő tartozott a RID, vagyis a veszélyes áruk vasúti szállításának szabályának hatálya alá. A vizsgálatok során kollégánk nem tárt fel szabálytalanságot vagy hiányosságot.

Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy a fokozott és szigorú közúti ellenőrzések hatására a veszélyesáru-szállításban résztvevők nagyobb figyelmet fordítanak a vonatkozó jogszabályok betartására és betartatására. Mindez együtt jelentősen erősíti a veszélyesáru-szállítás biztonságát, javítja az illegális nemzetközi és belföldi veszélyes szállítmányok felderítési arányát, valamint a rejtett vagy szabálytalan veszélyesáru-szállítások feltárását.

Forrás: Békés Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.