Hatalmas mennyiségű hó hullott Ausztriában

Schutzhaus Hochkar / Facebook

Bődületes mennyiségű hó hullott az utóbbi hetekben a világtól időnként elzárt ausztriai Obertauern síterepén. A videóból és a képeken is látható, hogy mennyi hó gyűlt össze a parkolókban és a kocsikon. Nem egyszerű feladat kiszabadítani az autókat a hó fogságából – írja a Síelők.hu

Az elmúlt napokban kissé alábbhagyott a tél támadása Ausztriában, kevesebbet havazott, sok helyen már a Nap is kisütött. Többen kihasználták ezt a kis szünetet a következő havazás előtt. Volt, aki a havazás miatt régen látott autóját próbálta kiásni a hóból. Az alábbi videón az látható, hogy az autó mögötti részt és az autó hátsó részét már sikerült valamelyest megtisztítani, amikor az autós kiáll, hogy az elejéhez is hozzáférjenek.

Freie Sicht voraus Hotel Gamsleiten

Közzétette: Christoph Schmid – 2019. január 11., péntek

 

Obetauern az utóbbi napokban már megközelíthető volt, a B99-es utat csak estére zárták le. Szombat este még külön konvojt szerveztek azoknak, akik később érkeztek a szokásos szombati turnusváltása. Csak fel a hegy irányába.

Az eredeti tervek szerint vasárnap reggel héttől ismét megnyitják az utat, azonban, ahogy ezt már napok óta kihirdették, napközben bármikor lezárhatják az érkező havazás miatt.

Schutzhaus Hochkar / Facebook

Ausztriában ismét hatalmas havazás kezdődik és kedd estig 50-100 cm, vagy akár 150 cm is hullhat a környéken. Meteorológusok szerint az is elképzelhető, hogy Ausztria nyugati részén a 2 métert is elérheti a friss hó mennyisége a magasabb hegyekben.

Nach dem Schneefall beginnt das große schaufeln!

Közzétette: Hotel Gamsleiten – 2019. január 11., péntek

 

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.