Chandhok szerint a Renault túl korán szerződtette le Ricciardot

Fotó: Kaiser Erika

Karun Chandhok a Sky Sport szakértője, úgy gondolja, meggondolatlanul döntött a Renault, mikor leszerződtette Daniel Ricciardot, ugyanis az egykori pilóta szerint a francia csapat még nem áll készen egy hozzá hasonló pilóta alkalmazására.

Az ausztrál versenyző mindenkit meglepett tavaly nyári döntésével, melyben elmondta, ott hagyja a Red Bullt, ami egész karrierje során végig kísérte, és átmegy a Renault-hoz. A hétszeres futamgyőztes így Carlos Sainz helyére érkezik, csapattársa Nico Hülkenberg lesz.

hirdetés

A Renault tavaly negyedik helyen végzett a konstruktőri tabellán, igaz a Red Bull mögé értek, ám a két alakulat között majdnem 300 pont különbség alakult ki, míg az ötödik helyen végző Haas csak 29 egységgel szerzett kevesebbet az enstone-i csapatnál.

,,Ricciardo egy toplistát versenyző, leszerződtetni őt, egy elég meredek ötlet volt a Renault részéről. Valószínűleg túl korán érkezik hozzájuk, még nincsenek igazán készen arra, hogy egy hozzá hasonló kaliberű versenyzővel lépjenek pályára. Először biztosan hozniuk kellett volna a negyedik helyet, dobogóra állni egy káosz futamon, és csak azután kellett volna alkalmazni őt. Tavaly nem voltak sokkal jobbak a Force Indiáknál vagy a Haasnál a sebesség tekintetében, ebben az évben fölényesen hozniuk kell ezt az eredményt. Egy gyár csapatról beszélünk, ami top csapattá szeretne válni, ezért is fontos, hogy bebiztosítsák magukat a negyedik helyre.” – nyilatkozta Chandhok az Autosport International Show-n.

Racingline.hu

Szóljon hozzá!

− 1 = 3