Miklós Attila: Hogy lehet az, hogy egyre többet dolgozunk és egyre kevesebbet viszünk haza!?

Miklós Miklós Attila (MSZP) / Fotó: Körös Hírcentrum

Miklós Attila, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának MSZP-s önkormányzati képviselője, a szombati békéscsabai tüntetésen, lényegében csak kérdéseket fogalmazott meg felszólalásakor.

hirdetés

Az MSZP-s politikus a január 19-re meghirdetett demonstráción is részt vett, mint ahogyan azt tette, az azt megelőző héten is. A Békéscsabán tartott megmozduláson, több ellenzéki képviselővel (és szakszervezeti taggal) adtak hangot nemtetszésüknek, a munkavállalók számára káros változásokat érintően.

hirdetés

A politikusok pártok felett álló összefogásról beszélnek akkor, amikor egy-egy ilyen, vagy ehhez hasonló demonstráción közösen vesznek részt. Úgy vélik, a munka törvénykönyvének módosítása és a kiváltott felháborodás lehetőséget ad a közös gondolkodásra. A 400 órás korlát nehéz helyzetbe hozza a munkavállalókat, addig pedig biztosan folytatódnak a megmozdulások, amíg a kormány érdemben nem reagál és nem tárgyal a szakszervezetekkel.

Az ellenzék további problémákra is igyekszik rávilágítani, Miklós Attila (MSZP) a legutóbbi békéscsabai vonulásos tüntetésen a következő kérdéseket tette fel:

  • Hogy van az, hogy egy öregember után, most egy diáklány lett a főellenség akit Bayer Zsolt tanít és ad neki stílustanácsokat!?
  • Hogy lehet az, hogy egy jelmondatért, amit egy kormánypárti oligarcha – aki kiesett a kegyből -, mondott a saját főnökének, ezért ma ki lehet rúgni embereket a munkahelyéről!?
  • Hogy lehet az, hogy 1000 milliárdokat költünk focira és nem tudunk gólt lőni Andorrának!?
  • Hogy lehet az, hogy egyre többet dolgozunk és egyre kevesebbet viszünk haza!?
  • Hogy lehet az, hogy azzal van tele a sajtó, hogy béremeléseket kapunk és mégsem marad hó végén!?

A december 12-én megszavazott túlóratörvény óta országszerte, szinte minden héten tartanak kormányellenes demonstrációkat. A módosítás életbelépése óta azonban több önkormányzat, például Szombathely, Dombóvár, Szeged és Salgótarján döntött úgy, hogy nem alkalmazzák a 400 órás túlórakeretet, ezen felül több multi is jelezte, hogy figyelmen kívül hagyják a módosítást.

Másfél hét múlva, január 31-én közgyűlésen lesz döntés arról, hogy Békéscsaba alkalmazni fogja-e a 400 túlórát lehetővé tevő törvényt.

hirdetés

Szóljon hozzá!

58 + = 65