Közös hangversenyen avatták fel a hangszereket Gyulán

hangverseny

Közös hangversenyen, közös örömzenélésen mutatkozott be a Gyulai Tankerületi Központ által, a 2018. évi Hangszercsere Program keretében beszerzett, összesen mintegy 31,4 millió forint értékű, új és megújult hangszerek legjava 2019. január 22-én, a magyar kultúra napján.

A Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola hangversenyterme adott helyszínt annak a rendezvénynek, melyen a gyulai tankerület hat művészeti iskolájának tanulói és tanárai léptek fel, így a békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a dévaványai Ványai Ambrus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a gyomaendrődi Kállai Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola, a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a vésztői Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A hangverseny tisztelgés a Kodály-program névadója előtt és méltó ünneplés a magyar kultúra napja alkalmából.

hirdetés

A Kodály-program keretében, a 2018. évi Hangszercsere Program révén a Gyulai Tankerületi Központ mintegy 17 iskolájában kerülhetett sor új hangszerek beszerzésére, meglévő hangszerek cseréjére, felújítására. Többek között kiváló minőségű pianínók, vonós-, fa- és rézfúvós valamint népi hangszerek szolgálják ezentúl a fiatal növendékek művészeti tanulmányait, de mellettük kottatartó állványok és más kiegészítő eszközök is beszerzésre kerültek az iskolák egyéni igényei alapján. Az új, vagy megújult hangszerek utat nyithatnak a magasabb szintű gyakorláshoz, a képességek, a talentum elmélyült pallérozásához.

A Gyulai Tankerületi Központ hisz benne, hogy kezdeményezése, e közös hangverseny, melyre az elmúlt évtizedekben nem volt példa, hagyománnyá növi ki magát és segíthet a felnövekvő generáció zenei kultúrájának elmélyítésében, valamint erősíti a művészeti iskolák közötti szakmai kapcsolatot.

 

Szóljon hozzá!

+ 89 = 97