Még nincs vége a havazásnak

Fotó: Pixabay

Átmeneti szünet után csütörtökön délkelet felől újabb csapadék érkezik, mely leginkább hó formájában hullhat le.

hirdetés

A héten már többször is részünk lehetett havazásban. A legtöbb hó eddig délkeleten hullott, ott nem egy helyen 15 centiméternél is vastagabb a hótakaró. A szerdai havazást okozó csapadékzóna észak felé történő távozását követően átmenetileg inkább csak nyugaton délnyugaton fordulhat elő hószállingózás, gyenge havazás, majd csütörtök napközben délkelet felől újabb csapadékzóna érkezik.

Péntek reggelig így ismét többfelé kell havazásra készülni, csütörtök délután a Tiszántúlon havas eső, ónos eső is előfordulhat. A lehulló hó mennyisége több helyen az 5 cm-t is elérheti, elsősorban délen és az Alföldön ennél több is eshet. Szombat reggelig várható friss hómennyiség a friss számítások alapján hófúvás is jöhet.

Csütörtökön előbb a Tiszántúlon és északkeleten, majd a Dunántúlon is feltámad az északias szél, pénteken utóbbi tájegységen gyakran erős, viharos lesz a légmozgás, így a hóval borított tájakon hófúvásra is számítani kell.

A hőmérséklet csütörtökön a legtöbb helyen fagypont fölé emelkedik, egész nap fagyos tájakkal helyenként a Dunántúl nyugati-északnyugati részén és a keleti tájakon találkozhatunk, majd pénteken a legtöbb helyen egész nap fagyni fog.

Szombaton már csak keleten, délkeleten fordulhat elő hószállingózás, kisebb havazás -írja az Időkép.

hirdetés

Szóljon hozzá!

96 − 92 =