Vállalkozói inkubátorház épül Gyulán

inkubátorház Fotó: Körös Hírcentrum

A január 22-én tartott sajtótájékoztatón Kónya István alpolgármester elmondta, hogy a Béke sugárút 14-16. szám alatti épületegyüttesben öt új vállalkozás számára alakítanak ki iroda helyiségeket.

hirdetés

Egy TOP-os pályázat elnyerését követően nyílt lehetőség az irodaház kialakítására, mely a gyulai gazdaság fejlődését, erősödését a foglalkoztatás növelését segíti elő. A beruházáshoz az önkormányzatnak önerőt nem kellett biztosítania.

Az épület helyi értékű ezért a felújítás során ügyelni kell a külső homlokzati rész megőrzésére, ugyanakkor az ingatlan teljes korszerűsítése fog megvalósulni. Öt új irodaegységet hoznak létre, melyekhez 2-3 iroda fog tartozni, különálló vizesblokkal és teakonyhával. A beruházás fizikai befejezése a városvezetés reményei szerint az eszközbeszerzéssel együtt, 2019. augusztus 31 -ig megvalósul.

Az épületben jelenleg is működnek vállalkozások, a beruházásnak köszönhetően az ingatlan teljes egésze kihasználásra kerül. Mittag Mónika a körzet képviselőnője elmondta, nagy öröm a számára, hogy a körzetében ilyen   mértékű beruházás veszi kezdetét, hiszen nagyon fontos az új vállalkozások létrejötte. Reméli, hogy ez a vállalkozókat motiválni fogja, hogy valami új dologba kezdjenek és meg fogják találni itt a helyüket.

hirdetés

Szóljon hozzá!

14 − = 6