CEV Kupa: legjobb 8 között a BRSE

cev Fotó: BRSE

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE január 24-én a svájci, Sm’aesch Pfeffingen együttesét fogadta a CEV Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján.

A két együttes korábban Bázelben csapott össze december 20-án, ahol a BRSE elvette a hazai pálya előnyét. 3:2-es sikert arattak a csabai lányok. A visszavágón szintén, 3:1-es győzelemmel a csabai gárda jutott tovább. Ezzel megismételte történelmi sikerét és a legjobb nyolc közé jutott Európa második számú kupasorozatában – írja honlapján a klub.

A csapat a CEV Kupa előző körében a Khimik Yuzhny ellen mérkőzött meg, ahol az ukránok 3:1-es előnyről várták a békéscsabai visszavágót. Ezen december 5-én, egy máig emlékezetes találkozón, óriásit küzdve a csabai lányok 3:0-ra, majd aranyszettben 15:9-re győzve harcolták ki a továbbjutást. A Pfeffingen csapata hasonló helyzetben volt, ők a belga VC Oudegem ellen mérkőztek meg. Az első mérkőzést a házigazda nyerte Belgiumban 3:1 arányban, majd a visszavágón a svájciak diadalmaskodtak 3:0-ra és 15:9-re az aranyszettben.

A svájciak két játékossal erősítették meg keretüket január első heteiben. A Pfeffingen problémákkal küzdött feladó poszton a szezon eleje óta, ezért leigazolták az előző szezonban kezdő feladóként játszó holland Tess von Piekartz-et. Továbbá erősítést jelenthet a 22 éves osztrák válogatott Monika Chrtianska Jr. is, aki átló posztra érkezett a csapathoz.

Az eredmény alakulása: 1. szett: 8:5, 16:12, 21:16. 2. szett: 4:8, 9:16, 12:21. 3. szett: 8:1, 16:6, 21:13. 4. szett: 8:5, 16:13, 21:17.

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.