Látogatási tilalom lép életbe szombaton az Orosházi Kórházban!

influenza Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Pixabay

Miután Orosházán és körzetében az elmúlt 1 hétben több mint kétszeresére emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma, így az Orosházi Kórházban január 26-a, szombat reggel 8 órától látogatási tilalom lép életbe az Intenzív Terápiás Osztályon, a Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon és annak újszülött részlegén, a Csecsemő- és Gyermekosztályon, valamint a Traumatológiai Osztályon.

hirdetés

Látogatási tilalom idején azok sem mehetnek be az osztályokra, akik megkapták az influenza elleni védőoltást, hiszen ettől még hordozói, így terjesztői is lehetnek a vírusnak. Kivételt teszünk a szülésnél, amennyiben az édesapa vagy egy, a szülő nő által megjelölt közeli hozzátartozó jelen szeretne lenni a gyermek születésénél. A Szülészet-Nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa engedélyezheti a jelenlétet, amennyiben a hozzátartozó nem szenved fertőző betegségben és nincsenek erre utaló tünetei. Emellett a zárlat ideje alatt minden osztályon látogathatók a terminális (súlyos állapotú) betegeink is.

hirdetés

A kórház többi osztályán és részlegén a hagyományos látogatási rend lesz érvényben. Kérik a hozzátartozókat, a betegek érdekében tartsák be a rendelkezést!

Egy nappal korábban a békéscsabai kórházban is látogatási tilalmat rendeltek el.

Közleményükben az alábbiak olvashatók: az influenza gyanúval orvoshoz fordulók száma elérte a járvány küszöböt. Ezért a Békés Megyei Központi Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályain, Intenzív Osztályain és Gyerek Osztályain, valamint a Pándy Tagkórház (Gyula) I. Belgyógyászati Osztály – Hematológiáján – 2019. január 24-től visszavonásig – látogatási tilalmat rendelek el.

Továbbá: A látogatási tilalom alól kivételt képeznek, akik írásos igazolással, védőoltási könyvvel igazolják, hogy legalább két hete felvették az ez évi szezonális oltást.
A szülészeti osztályon a szülésnél az a hozzátartozó vehet részt, akinek nincs felső légúti panasza, és védőfelszerelést használ.

A betegek biztonsága érdekében köszönjük megértésüket!

hirdetés

Szóljon hozzá!

4 + 1 =