Másodfokon tárgyalják a fiatal lányt elütő mentős ügyét

tárgyalás, másodfokon Illusztráció: Körös Hírcentrum

2019. január 29-én reggel tárgyalja másodfokon a Gyulai Törvényszék azt az ügyet, amely annak idején folyamatos beszédtéma volt nemcsak Békéscsabán, de talán az egész országban.

A röviden összefoglalt, elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott a mentőszolgálatnál gépkocsivezetőként dolgozik. 2016. november 22-én egy beteghez riasztották a mentőegységét. Ekkor a vádlott vezette a mindvégig megkülönböztető fény- és hangjelzéssel közlekedő mentőautót. A vádlott Békéscsabán, a Bartók Béla út egyik kereszteződésében kb. 87 – 89 km/h sebességgel haladt át a lámpa piros jelzésén úgy, hogy nem győződött meg arról, hogy megadták-e nekik az elsőbbséget.

hirdetés

Amikor a belső sávban haladt, elütötte a zöld jelzés mellett, a kijelölt gyalogátkelőhellyel párhuzamosan, attól körülbelül 1 méterre közlekedő sértettet. A sértett kerékpárján ülve úgy közlekedett, hogy bal kezében tartotta mobiltelefonját, és a hozzá kapcsolt fülhallgatón zenét hallgatott. A sértett nem észlelte a mentőautót. Amikor a vádlott észrevette a sértettet vészfékezett, ennek ellenére elütötte őt. A mentőorvos és a személyzet azonnal ellátta a sértettet, aki a kórházban később mégis életét vesztette. A vádlottat felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte – nem jogerősen – a Békéscsabai Járásbíróság.

A Gyulai Törvényszék tájékoztatása szerint a másodfokú bíróság az ügyben nyilvános ülést tart, a holnapi nap folyamán folyamatosan tájékoztatjuk Önöket az aktuális fejleményekről.

Frissítés!
Megkezdődött a tárgyalás. Cikkünket ide kattintva érheti el.

Szóljon hozzá!

96 − = 92