Sarkadon is megtartották a közelmúltban az újévi fogadást

sarkad, újévi fogadás Fotó: Körös Hírcentrum

Sarkadon is megtartották a közelmúltban az újévi fogadást, ahol az önkormányzat köszöntötte a helyi vállalkozások, intézmények vezetőit, partnereit.

hirdetés

Dr. Mokán István polgármester elsőként köszönetet mondott minden megjelentnek, akik az önkormányzattal együttműködve hozzájárulnak a város gyarapodásához. Majd a vállalkozóknak, akik sarkadi családok százainak adnak munkát és biztosítanak ezzel megélhetést. Ők azok, akik tavaly 150 millió forint helyi iparűzési adót fizettek be, ezzel is hozzájárulva a fejlődéshez. Sarkadon egy 10 ezer fős családról kell gondoskodni, és meg kell hálálni az ő bizalmukat.

hirdetés

A fejlesztéseket összegezni is nehéz 2018-ból. Azt érdemes elsőként kiemelni, hogy a város költségvetése stabil, kiegyensúlyozott volt. Közel ötven civil szervezet működik Sarkadon, az ő támogatásuk is fontos feladat. Számos ösztöndíj és pályázati lehetőség áll a fiatalok rendelkezésére, hogy sikeres életet építhessenek fel maguknak a városban.

Közel 7 milliárd forint értékű fejlesztési projektcsomagot állítottak össze, aminek köszönhetően évtizedes álmok valósulnak meg 2018-ban és 2019-ben. Már befejeződött például a középiskola korszerűsítése, létrejött egy sportpark, megújult az orvosi rendelő. Idén pedig elkezdődhet a tanuszoda, a városi tornacsarnok, és számos más létesítmény építése.

Mokán István köszöntő beszédét itt meghallgathatják:

 

Sarkadon ebben az 5 éves ciklusban 10 milliárd forintnyi fejlesztés realizálódhat – mondta dr. Kovács József országgyűlési képviselő. A városban szerencsére rendben mennek a dolgok, ezért hálásnak kell lenni az elődöknek is. Hiszen nem minden évben van lehetőség ennyi forrásra pályázni, amikor van, akkor pedig minőségi munkával ki kell használni a támogatási lehetőségeket. A vállalkozások, a partnerek ehhez járulnak hozzá.

Dr. Kovács József beszédét itt hallhatják:

 

Mozgalmas, tartalmas, és sikeres év van Sarkad mögött – kezdte köszöntőjét dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott. A megye egyik legtartalmasabb összefoglalóját hallhatták arról, mi minden, mennyi fejlesztés valósulhatott meg a településen. Békés megye maga is sikeres évet zárhatott. Mint a kormánymegbízott megosztotta, a kormányhivatal soha nem intézett el annyi ügyet, mint tavaly, több mint 1,3 millió ügyfél fordult meg a kormányhivatal rendszerében. Csak Sarkadon 60-62 ezer ügyféllel foglalkoztak. Éppen ezért terveznek egy 600 millió forintos beruházást azzal a céllal, hogy egy egységes hatóság jöhessen létre.

Dr. Takács Árpád köszöntő szavait itt hallhatják:

 

Zalai Mihály, a Békés megyei közgyűlés elnöke szerint soha nem látott mértékben fejlődik Sarkad. Ez annak is köszönhető, hogy a fejlesztési irányok megállapításakor a települések igényeit vették figyelembe. Aki Sarkadra érkezik, az rendezett környezettel, egy élhető várossal találkozik. Bár már most is szép a város, a sarkadiak nem elégedettek, hanem keresik az újabb fejlődési irányokat, lehetőségeket.

Zalai Mihály köszöntőjét itt meghallgathatják:

hirdetés

Szóljon hozzá!

76 − 71 =