Egy felvonó már működik a békéscsabai vasútállomáson

Szarvas Péter, lift

Hosszú ideje üzemen kívül voltak a békéscsabai vasútállomás felvonói, azonban mostanra egy felvonó már üzemel a háromból. A MÁVDIREKT megkeresésünkre elmondta, egy hónapon belül megtörténhet a teljes helyreállítás.

A 2016 nyarára, mintegy 35 milliárd forintból felújított békéscsabai vasútállomás három felvonóval rendelkezik, egy a váróteremben, a másik kettő pedig a vágányoknál van kiépítve. Azonban mind a három felvonó heteken át üzemképtelen volt. Rengetegen panaszkodtak a közösségi oldalakon és nagyon sok lakossági bejelentés érkezett a polgármester felé is.

Szarvas Péter néhány nappal ezelőtt, miután szemügyre vette a felvonókat, levélben fordult a MÁV illetékeséhez és kérte, hogy haladéktalanul szüntessék meg ezt az áldatlan állapotot a vasúti pályaudvaron. A kérés úgy látszik meghallgatásra talált, ugyanis az egyik felvonó már üzemel és a másik kettőt is hamarosan újra igénybe vehetik az utasok.

Az L3-as felvonó helyreállítását elvégezték a szakemberek, 2019. február 01-je óta üzemképes. Az L2 és L4-es felvonókhoz szükséges alkatrész beszerzése folyamatban van – közölte megkeresésünkre a MÁVDIREKT. Mint írják: Reményeik szerint – az alkatrész beszerzésének függvényében – egy hónapon belül megtörténik a helyreállítás.

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.