Egy felvonó már működik a békéscsabai vasútállomáson

Szarvas Péter, lift

Hosszú ideje üzemen kívül voltak a békéscsabai vasútállomás felvonói, azonban mostanra egy felvonó már üzemel a háromból. A MÁVDIREKT megkeresésünkre elmondta, egy hónapon belül megtörténhet a teljes helyreállítás.

A 2016 nyarára, mintegy 35 milliárd forintból felújított békéscsabai vasútállomás három felvonóval rendelkezik, egy a váróteremben, a másik kettő pedig a vágányoknál van kiépítve. Azonban mind a három felvonó heteken át üzemképtelen volt. Rengetegen panaszkodtak a közösségi oldalakon és nagyon sok lakossági bejelentés érkezett a polgármester felé is.

hirdetés

Szarvas Péter néhány nappal ezelőtt, miután szemügyre vette a felvonókat, levélben fordult a MÁV illetékeséhez és kérte, hogy haladéktalanul szüntessék meg ezt az áldatlan állapotot a vasúti pályaudvaron. A kérés úgy látszik meghallgatásra talált, ugyanis az egyik felvonó már üzemel és a másik kettőt is hamarosan újra igénybe vehetik az utasok.

Az L3-as felvonó helyreállítását elvégezték a szakemberek, 2019. február 01-je óta üzemképes. Az L2 és L4-es felvonókhoz szükséges alkatrész beszerzése folyamatban van – közölte megkeresésünkre a MÁVDIREKT. Mint írják: Reményeik szerint – az alkatrész beszerzésének függvényében – egy hónapon belül megtörténik a helyreállítás.

Szóljon hozzá!

75 − 70 =