Grosjean: Nem lesz meglepetés futamgyőzelem 2021-ig

Grosjean Fotó: Kaiser Erika

Romain Grosjean szerint a Red Bull, a Mercedes és a Ferrari versenyzőin kívül nem fog senki más futamot nyerni az elkövetkezendő két szezonban.

Évek óta hatalmas a különbség a három nagy csapat és a mezőny többi tagjai között, a hibrid éra 2014-es bevezetése óta csupán e három istálló versenyzője pezsgőzhetett a dobogó legtetején. A Lotus az utolsó olyan csapat, amelyik a Mercedes, Ferrari és a Red Bullon kívül tudott futamot nyerni 2013-ban Kimi Räikkönen révén. A finn akkori csapattársa és a Haas jelenlegi versenyzője Romain Grosjean szerint ez 2021-ig nem fog változni.

„A Forma-1-nek szüksége van arra, hogy több győzelemre esélyes versenyző legyen. Nem hiszem, hogy ez 2021 előtt megvalósulna. Tavaly a középmezőnybeli harc elég izgalmas volt, folyamatosan változtak az erőviszonyok. Ideális esetben az lenne a legjobb, ha a lehető legtöbb csapat képes lenne a győzelemre.” – fogalmazott a francia.

2021-ben radikális aerodinamikai és motorszabály változások érkeznek a Forma-1-be, és Gene Haas szerint akkor sokkal versenyképesebb lesz a Haas, ami rendkívül motiváló Grosjean számára.

„Olyan emberek, mint Gene ezt szeretné látni a Forma-1-ben. A Ferrari növeli az idei költségvetését, a Red Bull az első szárnyba ölt bele rengeteg pénzt, és a Mercedes is keményen dolgozott. De ne tévesszen meg ez senkit, mi sem aludtunk egész télen, de amíg ekkora különbségek lesznek a csapatok erőforrásai között, addig a fejlődés mértéke is eltérő lesz.” – mondta.

A Haas tavaly a negyedik helyért harcolt a Renault-val, végül nem sikerült legyőzniük a franciákat. Grosjean szerint idén még a tavalyinál is szorosabb küzdelem lesz a középmezőnyben.

„Az elvárások nagyobbak lesznek, mint tavaly. Nem akarunk lejjebb adni a tavalyi ötödik helyünknél, és továbbra is a negyedik hely lebeg a szemünk előtt. Az első jel, hogy mennyire jó az autónk az Barcelonában lesz, és aztán meglátjuk, hogy majd mennyit tudunk fejleszteni év közben az autón. De azt továbbra sem gondolom, hogy fel fogjuk tudni venni a versenyt a Mercedes-szel, a Ferrarival és a Red Bullal.”

„A Renault erős lehet, a McLarent sosem lehet tudni, nagy múltú csapat, bármikor feltámadhatnak. Tudjuk azt is, hogy a Racing Point, vagy a Forc India vagy akárhogy is hívják rengeteg pénzt fecskendezik bele. A Toro Rosso pedig közel lehet, hála a Red Bullal való szoros technikai együttműködésének, plusz a hasonló motornak. Tehát sokan szeretnének a negyedik helyre oda érni.” – zárta gondolatait.

Racingline.hu


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!