Lefoglalt autó, ittas járművezetés, közokirat-hamisítás

kábítószer, police, rendőrség, ellenőrzést

Körözés alapján lefoglalt autó, pozitív szonda és hamis műszaki adatlap miatt történt rendőri intézkedés az országhatáron.

A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság jelzése alapján, 2019. február 9-én 1 óra 30 perc körül a 44-es számú főúton ellenőriztek egy személygépkocsit és annak vezetőjét. Megállapították, hogy az egyik budapesti kerületi rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett miatt indult büntetőeljárásban elrendelte az autó körözését. A Szarvasi Rendőrkapitányság értesítette a körözést elrendelő hatóságot és a járművet lefoglalta.

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2019. február 9-én 13 óra körül a 44-es számú főút Békéscsaba és Gyula közötti szakaszán. Egy Gyula felé tartó személygépkocsi vezetőjénél alkoholfogyasztást jelzett a szonda, ezért a rendőrök előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra, ahol további két mérés is megerősítette az ittasság gyanúját. A rendőrök elvették a férfi vezetői engedélyét és büntető feljelentést tettek ellene.

A battonyai közúti határátkelőhelyen 2019. február 9-én 17 órakor egy román állampolgár belépésre jelentkezett egy bolgár honosságú személygépkocsival. Az ellenőrzését végző határrendészek megállapították, hogy a jármű műszaki adatlapja hamisítvány, ezért a férfi ellen a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás gyanúja miatt büntetőeljárást indított.


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!