Claire Williamsnek konkrét céljai vannak 2019-re

Williams Fotó: Williams Racing

A tavalyi év eléggé lesújtó volt mind a Williamsnek, mind a csapat szurkolóinak egyaránt. A tavalyi évadban ugyanis a grovei istálló mindössze hét pontot gyűjtött a szezon során, a konstruktőri bajnokságot pedig az utolsó helyen zárták.

A csapat egykori főszponzora, a Martini már nem fogja tovább támogatni a csapatot. Azonban a csapat a ROKiT személyében egy új főtámogatót talált, szóval a brit istállónak nem lesznek anyagi gondjai az idén sem.

hirdetés

A Williams idei autóját a mai napon mutatták be és a csapat vezetője, Claire Williams ismertette a csapat céljait az idei szezonra. „Az előző szezon nagyon nehéz volt számunkra. Fájdalmas érzés, hogy csapatként ilyen mélyre kerültünk. Ennek ellenére egyetlen ember sem mondott fel, ami azt bizonyítja, hogy csapatszinten nagyon erősek vagyunk. Senki nem akarta átélni azt a helyzetet, amibe tavaly kerültünk. A legfőbb célunk az, hogy fejlődjünk,” – jelentette ki Sir Frank Williams lánya a Williams autóbemutatóján.

„Nagyon keményen dolgoztunk, azonban egy nagyon hosszú út áll előttünk. Paddy (Lowe) egész télen azon fáradozott, hogy minden embernek megtalálja a lehető legjobb helyet csapaton belül. Mindez nagyon jól hangzik, azonban csak az Ausztrál Nagydíj után fogjuk megtudni, hogy mennyit sikerült fejlődnünk a tél során.”

Az új Williamst, amit George Russell és Robert Kubica fog majd vezetni, február 18-án láthatjuk majd első ízben pályára gurulni Barcelonában.

Racingline.hu

Szóljon hozzá!

60 + = 68