Országos elismerésben részesült Gyula város önkormányzata

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa által alapított „Befogadó Magyar Település” díjat vehetett át Gyula város önkormányzata.

hirdetés

A díj átadásra a Parlamentben került sor, ahol a tavaly beérkezett tizenöt pályázatból, végül három önkormányzat – a Budapest III. kerület, a Budapest XIII. kerület és Gyula városa -, vezetője és képviselője vehette át az elismerést.

hirdetés

A 2011-ben alapított, kétévente átadott elismerést azok a települések kapják, amelyek elkötelezettek az esélyegyenlőséget kiemelten kezelő településpolitika, valamint a fogyatékos személyek helyi szervezeteivel való szoros együttműködés kialakítása mellett. Simon Attila István, az Emmi szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára a díjátadón elmondta, a díjazott települések példát mutatnak a befogadásban, és bízik abban, hogy egyszer nem lesz szükség semmilyen elismerésre, mert az összes település ezzel a szellemiséggel segít majd a rászorulókon.

A fotón balról jobbra haladva: Simon Attila István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára, mellette Bús Balázs (Fidesz-KDNP) III. kerületi polgármester, Karácsonyi Magdolna, a XIII. kerület aljegyzője (k), Görgényi Ernő (Fidesz), Gyula polgármestere és Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének (AOSZ) elnöke látható.

hirdetés

Szóljon hozzá!

59 − = 52