Räikkönen sokkal nyugodtabban érzi magát az Alfa Romeo Racingnél

Fotó: Alfa Romeo Racing

Kimi Räikkönen elmondása szerint sokkal nyugodtabb a hangulat az Alfa Romeo Racingnél, mint a Ferrarinál volt. Nincs rajta akkora nyomás és nincs jelen olyan mértékben a politika.

A finn versenyző mindig is hangsúlyozta, hogy ő imád vezetni, de a Forma-1 politikáját és egyéb körítéseit egyáltalán nem szereti. Így aztán kicsit sem meglepő, hogy jónak találja az atmoszférát az átkeresztelt Sauber csapatnál. Tegnap Räikkönen és újonc csapattársa, Antonio Giovinazzi az Alfa Romeo baloccói tesztelő létesítményében jártak némi PR munkát végezni, ekkor beszélt a finn arról, hogy érzi eddig magát régi-új csapatában, nyugodtabbnak érzi-e a környezetet.

hirdetés

“Nem hinném, nem tudom.” – mondta Räikkönen a Motorsport.comnak. “Minden csapatnak megvannak a maga kötelezettségei és határidői. Néhány csapatnak több van, néhánynak kevesebb; néhol több a politika, néhol kevesebb, vagy akár nulla. Mindenki próbálja elérni ugyanazt az eredményt, de nem ugyanazon a módon, olykor mások az (oda vezető) utak.”

“Itt határozottan nyugodtabb a légkör, itt minden a versenyzésre összpontosul, sokkal kevésbé a politikára. Szerintem ez mindenki számára könnyebb így.”

Mostani átigazolása előtt Räikkönen nem nagyon ismerte új főnökét, Fred Vasseurt, de jó véleménnyel van róla.

“Persze tudtam, hogy milyen jól mentek a csapatai az ő irányítása mellett F2-benm GP2-ben és GP3-ban.” – mondta a finn. “De személyesen nem ismertem őt, míg meg nem érkeztem az Alfa Romeóhoz, és azt kell mondjam, hogy ő igazán versenyző fickónak tűnik, arra összpontosít ami a pályán számít és jól csinálja.”

Räikkönennek a csapat struktúrája is szimpatikus, és nem gondolja úgy, hogy ő fontosabb lenne a csapatnál, mint csapattársa, Giovinazzi, pusztán azért, mert tapasztaltabb.

“A csapatnál sokaknak van kulcsszerepük, nincs senki, akinek felsőbbrendű szerepe lenne.” – mondja. “Sokan vannak, akik meghatározóak, nagyon fontosak. Én vagyok a legtapasztaltabb versenyző, ez igaz, de mindkettőnknek az a dolgunk, hogy a lehető legtöbbet tegyük meg a csapatért.”

Racingline.hu

Szóljon hozzá!

94 − = 88