Az utolsó körös dráma Lucas di Grassi győzelmét hozta Mexikóvárosban!

di Grassi Fotó: FIA Formula E

A gyári Audi brazil versenyzője, Lucas di Grassi nyerte meg a Mexikói ePrix-et, miután az előtte autózó Pascal Wehrleinnak elfogyott az energiája.

hirdetés

A Mahindra német újonca a rajt után még meg tudta védeni a pozícióját a többiekkel szemben. Oliver Rowland egy káprázatos rövid féktávval szerezte meg a második helyet. A Nissan britjét di Grassi, Sebastien Buemi és Antonio Felix Da Costa követte. A második körben Nelson Piquet Jr rosszul mérte fel a helyzetet és felöklelte a bajnoki címvédő, Jean-Eic Vergne autóját. A brazil nem csak a regnáló bajnokot, hanem Alexander Sims autójának is nekiment. Az eset miatt félbe kellett szakítani a versenyt.

hirdetés

Némi a várakozás után a biztonsági autó mögött folytatódott a verseny. Minden egyes versenyző elhasználta az első attack modeját annak érdekében, hogy ne veszítsenek egy másodpercet se. Az újraindítás után Da Costa rögtön megtámadta Buemit, azonban a svájci keményen védekezett és maga mögött tudta tartani a portugált. A Rijádi ePrix győztesének meg is sérült az első szárnya Buemi védekezése miatt.

Az élen nagyon szoros volt a küzdelem, ugyanis az első hat versenyző két másodpercen belül autózott egymáshoz képest. Wehrlein, Rowland, di Grassi, Buemi, Da Costa volt ekkor a sorrend. Az élen haladók közül Da Costa használta el a második attack mode-ját, amire Buemi azonnal reagált. Rowland viszont az attack mode elhasználása után elmérte a féktávot, amit az egyszeres FE bajnok brazil Audis könyörtelenül kihasznált. Ennek köszönhetően di Grassi Wehrlein nyomába eredhetett. A brazil utol tudta érni a német Mahindráját, azonban képtelen volt megelőzni az ex F1-es pilótát.

Végül a brazil pilótának a német pilóta energia hiánya segített. Azonban nemcsak Wehrleinnak fogyott el az energiája, hanem a Nissan két versenyzője is emiatt veszítettek értékes pontokat. Di Grassi végül megnyerte a futamot Da Costa és Edoardo Mortara előtt. A másik Mahindrás, Jerome D’Ambrosio lett a negyedik, megelőzve André Lotterert, aki az ötödik helyen ért célba. Wehrleint végül nem zárták ki, mert a németnek csak éppen a leintés előtt fogyott el az energiája, ellentétben a két Nissan pilótával, akiket emiatt diszkvalifikáltak.

A Jaguár új-zélandija, Mitch Evans hetedik, Felipe Massa a nyolcadik helyen zárt, megszerezve ezzel első pontjait a sorozatban. A bajnokság egykori éllovasa, Sam Bird lett a kilencedik annak ellenére, hogy britnek az utolsó rajtkockából kellett felzárkóznia idáig. Az utolsó pontszerződ helyet pedig a futamgyőztes di Grassi csapattársa, Daniel Abt szerezte meg.

Nem volt jó versenye a regnáló bajnok Vergnenek. Először Piquetvel ütközött, majd önhibáján kívül pördült meg, mert Mitch Evans elvesztette uralmát az autó felett. Sims versenye is megpecsételődött azzal, hogy belekeveredett a Piquet féle kalamajkába, ami miatt elveszítette az első szárnyát.

Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 75 = 81