Kihagyja az első tesztnapot a Williams

Fotó: Kaiser Erika

Nem indul jól a legendás brit istálló, a Williams 2019-es szezonja, miután bejelentették, hogy kihagyják a holnapi, első hivatalos tesztnapot.

hirdetés

Ennek a döntésnek már voltak előzményei, ugyanis a hétvégére tervezett autó bejáratást is visszamondták, így az FW42 csak kedden mutatkozhat be versenypályán.

hirdetés

„Sajnálatos módon el kellett tolnunk az első pályára gurulásunkat kedd délelőttre. Rendkívül elfoglalt telünk volt Grove-ban, annak érdekében, hogy felkészítsük az autónkat az idei szezonra. Mindenki maximális erőfeszítéseinek ellenére is egy kis időre szükségünk van még, hogy készen álljunk a pályára gurulásra.” – nyilatkozta Claire Williams helyettes csapatfőnök.

„Nálunk mindig elsődleges szempont, hogy olyan autót vigyünk ki a pályára, ami a lehető legjobb, de néha ehhez több időre van szükség, mint amire számítunk vagy szeretnénk. Egyértelmű, hogy ez nem ideális, viszont nem is a világvége. Sok munkánk lesz abban, hogy behozzuk az elvesztegetett időnket, de még lesz hét napunk a tesztelésre. Maximalizáljuk majd a rendelkezésünkre álló időt, hogy megfelelően felkészítsük az autónkat a szezonnyitóra.” – folytatta.

Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

58 − = 48