Karate szemináriumra került sor Temesváron

karate

A harcművészek nem csak versenyeken indulnak és az edzéseken edzőnek, hanem kiváló és neves mesterek szemináriumain vesznek részt.

Itt nem csak újdonságot tanulnak, hanem hibajavításokon is részt vesznek, ápolják a különböző klubok, harcművészek és irányzatok közötti jó sportkapcsolatokat is. Ilyen rendezvénynek adott otthont Temesváron a helyi Daisho Harcművész Klub, ahol shotokan karate szemináriumot rendeztek. A nemzetközi –magyar, román, szerb- résztvevői gárda lehetett volna népesebb, de így legalább több idő jutott a hibák javítására. A létszám amúgy pont elég volt a nagyon jól felszerelt és kulturált edzőterem nagyságának.

hirdetés

A szemináriumot Hanshi Kesic Bogdan IX.DAN vezette, aki jól beszél magyarul, és annak idején sokat bábáskodott a magyar karate beindulásakor, szemináriumokat tartva, és magyar nyelvű szakkönyveket írva. A mostani kétszer két óra során segítője, Sensei Goran Salomovac VI.DAN nagyon sok hibát és értelmezést mutatott be, nagy élményt jelentve, mind a Sempai Kató Vilmos I.DAN vezette helyi résztevőknek, mind a Shihan Gregor László VII.DAN irányította békéscsabai Lakótelepi SE-Seibukan csoport goshinkai karatésainak.

Az biztos, hogy a tömény oktatás és a gyakorlatok után nem kellett a résztvevőket este elaltatni. A szemináriumot egyszerre jellemezte a BUDO komolysága és a jó hangulat. A további együttműködés folytatódik majd az év folyamán. Április 14-én vasárnap Békéscsabán Hanshi Kesic Bogdan IX.DAN tart majd nemzetközi karate szemináriumot, aminek fő témája küzdelmi (kumite) technikák lesznek. A Shihan Alic Bogdan V.DAN vezette Dasiho Klub május 25-én emlékszik néhai nagy tekintélyű elnökére a Dan Olaru Emlékverseny keretében Temesváron. Másnap a vajdasági Nagybecskereken (Zrenjanin) fudokan szabályok szerint rendeznek nyílt versenyt. Ősszel Temesváron – csakúgy, mint tavaly -, Hanshi Robert Manole IX.DAN oktat majd. Vagyis, aki tanulni szeretne, az jöjjön tanuljon, mert lehet!

Szóljon hozzá!

+ 51 = 57