Magyar Kupa: a Vasas nyerte a bronzmérkőzést

vasas magyar kupa Fotó: Magyar Röplabda Szövetség

Akárcsak egy évvel ezelőtt, most is a Vasas Óbuda szerezte meg a K&H Magyar Kupa bronzérmét. Ugyan a Jászberény az első két játszmában alaposan megszorongatta a piros-kékeket, de a listavezető végül 3:0-val abszolválta a találkozót.

hirdetés

Kisebb meglepetésre az esélytelenebbnek ítélt jászberényiek kezdték jobban a mérkőzést, Pintér Andreáék nem ismertek elveszett labdát, ráadásul minden be is jött nekik. A piros-kékek pedig mintha még az öltözőben lettek volna, így az első játszma közepén 13:8-ra is vezettek a jászságiak. Innen kezdték meg a felzárkózást a fővárosiak, akik végül 18-nál érték utol ellenfelüket, és húsznál át is vették a vezetést. A jászberényiek azonban nem hagyták magukat és 23:23-nál egyenlő volt az állás. A piros-kékek jutottak azonban szettlabdához és azt sikerült is egyből kihasználniuk (25:23).

hirdetés

Maradt a szoros eredmény a második játszma elején is. Ugyan rendre a Vasas vezetett, de először 9:7-nél tudtak elmenni két ponttal. A berényiek azonban mindig vissza tudtak zárkózni, úgyhogy még 19-nél is egyenlő volt az állás. Ekkor léptek el megint hárommal a piros-kékek, s ezt már nem tudták behozni, a végén Török Kata bombája jelentette a 2:0-s vezetést (25:22).

A harmadik játszmában már elég egyoldalúvá vált a találkozó, bár 2:1-re még a berényiek vezettek, ezt követően 7:3-nál már a Vasasnál volt az előny és a különbség folyamatosan nőtt. A végefelé a piros-kék szurkolók már rá is számoltak tízet az ellenfélre. A legvégén mindkét csapat sokat cserélt, ezt kihasználva a jászságiak egy kicsit feljebb zárkóztak, de végül Nuria Lopes Da Silva centerpontjával lezárta a találkozót (25:17).

Jakub Gluszak (Vasas): Tudtuk, nem lesz egyszerű meccs, hiszen a kupamérkőzések mindig különlegesek. Az első játszmában voltak gondjainak, többször hibáztunk támadásban és nyitásban is, de amikor pontosabbá váltunk, elkezdtük játszani a mi röplabdánkat. Az egész héten keményen dolgoztunk, részben már a bajnokságra készülve, ezért a lányok nem voltak olyan frissek, dinamikusak, mégis győzni tudtak, nagyon büszke vagyok rájuk.

Deme Gábor (Jászberény): Az első két szett elveszítését magunknak köszönhetjük, hiszen jól játszottunk, ha nem követünk el buta, ki nem kényszerített hibákat, akár mi is vezethettünk volna kettő nullára. Mégis elégedett vagyok, hiszen több játékosunk is sérült, összeszorított foggal, végig küzdöttek. Sajnálom, hogy az első két játszma hajrájában nem volt helyén az eszünk, ám összességében jobb csapat a Vasas.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 3:5, 6:5, 8:13, 14:15, 18:18, 21:19, 23:23. II. játszma: 3:3, 9:7, 12:9, 13:12, 14:14, 17:14, 19:19, 24:21. III. játszma: 1:2, 7:3, 11:4, 11:7, 15:7, 19:9, 20:13, 24:15.

Forrás: Magyar Röplabda Szövetség

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 42 = 45