Magyar Kupa: a BRSE győzelemre készül

magyar kupa Fotó: BRSE

A szezon eddigi legfontosabb és legkeményebb hetét zárhatja lassan a Békéscsabai Röplabda SE. A csapat sikerrel vette az első akadályt és szerdán Franciaországban aratott sporttörténelmi győzelmet, amely egy újabb fontos mérföldkő a BRSE életében.

A klub, a stáb és a csapat azonban továbbra is éhes a sikerre és nem is kell várni sokat a következő megmérettetésre. Vasárnap 15 órától következik a Magyar Kupa fináléja a Fatum Nyíregyháza ellen. Az idei szezon mind a négy összecsapását a Nyíregyháza nyerte. De a vasárnapi csata ettől teljesen független, teljesen nyílt, hiszen egy kupadöntő, ahogyan azt mindenki tudja, érzi, teljesen más történet. A Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE összes játékosa, stábtagja és munkatársa száz százalékig biztos abban, hogy a lányok képesek lesznek felülkerekedni a fáradtságon, illetve ellenfelükön és ismételten visszahozzák Békéscsabára a Magyar Kupa serleget – írja honlapján az egyesület.

A találkozó előtt több játékos és a vezetőedző is nyilatkozott a finálé kapcsán:

Bodnár Dorottya: Egy újabb rendkívül fontos mérkőzés áll előttünk. A héten Franciaországban egy óriási sikert érnünk el, amellyel tovább vittük egyesületünk hírét Európában. A Saint Raphael elleni győzelemnek nagyon örültünk, de azt most félre kell tennünk és a kupadöntőre kell fókuszálnunk. Jó formában vagyunk és az összhang is rendben van csapaton belül, hiszünk magunkban és tudjuk, hogy a serleggel térünk haza!

Szpin Renáta: Nagyon jól és rendezetten játszottunk az elmúlt mérkőzéseinken. Úgy érzem, hogy összeállt a csapat és mindenki ki van éhezve arra, hogy bebizonyítsuk: a kupa igen is minket illet! Készen állunk, szükségünk van mindenkire vasárnap, úgyhogy mindenki Érdre!

Molcsányi Rita: Két erős és jó formában lévő csapat fog egymásnak feszülni a Magyar Kupa fináléjában. Négy ki-ki mérkőzést vívtunk a szezonban a Nyíregyházával, hasonlóra számítok most is. Négyszer legyőztek minket idén, most azonban itt az ideje arra, hogy revansot vegyünk és visszahódítsuk tőlük a Magyar Kupa serlegét!

Ksenija Ivanovic: Hiszek a klubban, a csapatban, hiszünk egymásban. Sokan leírnak bennünket a szezon elején, de megmutattuk már többször, hogy képesek vagyunk óriási sikerek elérésére, gondoljunk csupán a legutóbbira, hiszen a magyar röplabdázás történetében írtunk egy újabb fejezetet. Tudjuk, hogy mi a feladatunk vasárnap. A saját játékunkat játsszuk, fejben koncentrálunk és megverjük a Nyíregyházát.

Tálas Zsuzsanna: Öt győztes Magyar Kupa döntő van a hátam mögött és nagyon szeretném, hogy vasárnap hatodszorra emeljem fel a serleget. Ehhez az kell, hogy olyan magabiztossággal és koncentrációval lépjünk a pályára, mint azt tettük Franciaországban. Ott egyszerre dobbant meg a csabai szív, most is így lesz és győztesként térünk haza Békéscsabára!

Paul Bogdan: Egy nagyon fontos cél teljesítése érdekében lépünk pályára vasárnap. A szezon előtti célkitűzéseink között szerepelt, hogy visszahódítsuk a Magyar Kupa serlegét. Kemény ellenfeleken keresztül jutottunk a fináléba, sokan már leírtak bennünket a Vasas elleni első mérkőzés után, de megmutattuk, hogy igazi csapatként bármire képesek vagyunk. Egy cél lebeg a szemünk előtt: az aranyérem megszerzése és az, hogy visszahozzuk megérdemelt helyére a trófeát!

Szóljon hozzá!

+ 59 = 63