Amit az ideiglenes forgalmi engedélyről tudni kell

Fotó: Pixabay

A kormányablakokban és okmányirodákban igényelhető, az állampolgárok körében 3 napos forgalmi engedélyként, illetve útvonalengedélyként ismert ideiglenes okmány.

hirdetés

Az ideiglenes forgalomban tartási engedély – ami nem teljesen egyenértékű a gépjármű szigorúan sorszámozott állandó forgalmi engedélyével – forgalomba helyezett vagy forgalomból kivont, de érvényes műszaki vizsgával nem rendelkező járműre adható ki a jármű javítása, eredetiségvizsgálata vagy hatósági műszaki vizsgálata céljából.

hirdetés

Az ideiglenes okmány iránti kérelmet személyesen vagy meghatalmazott útján lehet benyújtani, a jármű forgalmi engedélyének és érvényes kötelező felelősségbiztosításról szóló igazolásának a bemutatásával. Az eljárás illetékköteles. Költsége 3 ezer 500 forint, amit postai úton vagy az igénylés helyszínén bankkártyával kell megfizetni.

Az ideiglenes forgalomban tartási engedéllyel – a kérelemben megjelölt időponttól számított legfeljebb 3 napig – kizárólag a jármű telephelye és a gépjármű-fenntartó telephelye, vagy az eredetvizsgálat, illetve a hatósági műszaki vizsgálat helyszíne között lehet közlekedni – tájékoztat a bekesijarasok.hu.

hirdetés

Szóljon hozzá!

23 + = 25