Nógrádi Kiss Magdolna alkotásaiból nyílt kiállítás Gyulán

Nógrádi Kiss Magdolna Fotó: Körös Hírcentrum

Február 18-án, Gyulán az Erkel Ferenc Kulturális Központban tartották Nógrádi Kiss Magdolna festőművész kiállításának megnyitóját.

hirdetés

Az alkotót férje, Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő is elkísérte az eseményre.  A festőnő Szegeden a Juhász Gyula Pedagógusképző kar rajz szakán szerzett diplomát, ezt követően vidéki és fővárosi intézményekben tanított rajzot, az 1970-es évektől különböző művésztelepeken dolgozott. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének és a Szimpózium Társaságnak. A Folyamat Társasággal rendszeresen kiállít. Nemcsak az országban, de külföldön is bemutatták már több helyen festményeit. Később az Eötvös Lóránd Tudományegyetem bölcsészettudományi karán, esztétika szakon, valamint a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem társadalomtudományi karán diplomázott, PhD tudományos fokozatot szerezett.

hirdetés

A kiállítást Alt Norbert alpolgármester nyitotta meg, amelyben elmondta, hogy Nógrádi Kiss Magdolna alkotásai nem öncélúak. A formák és ábrák egy más létsíkba viszik fantáziánkat és képzeletünket. Azt üzenik számunkra, hogy a folyton változó, pulzáló, különféle energiákkal teli létben minden és mindenki önálló, ám másokkal egységesek és egészt képező rendszer része, amelyben elválaszthatatlan társak és kapcsolatok vagyunk, amelyek az élet nagy körforgásában nem tesznek mást, mint kifejezik a létezés változatosságát és megtanítanak minket arra, hogy az életet értékelni, annak mindennapi szépségeit pedig csodálnunk kell- fogalmazott az alpolgármester.

Az alkotó megköszönte, hogy lehetőséget kapott festményei kiállítására. A művésznő elmondta, hogy nem szeret a képeinek címet adni, úgy véli az a jó, ha maga a kép indít el egy gondolatot vagy érzelmet.

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 1 = 1