Sportolj együtt olimpikonokkal Békéscsabán

sportolj együtt olimpikonokkal Fodor Rajmund is volt már a város vendége. Fotó: Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola

A HISZEK Benned Sportprogram keretében szervezi meg Békéscsaba önkormányzata az oktatási intézményekkel karöltve a Sportolj együtt olimpikonokkal című programsorozatot.

Úgy vélik, hogy elértéktelenedett világunkban rendkívül fontos a gyerekek elé példaképeket állítani. A sportolók, az olimpiákon részt vett, ott sikeresen szerepelt kiválóságok erre a célra tökéletesen alkalmasak. Emellett a mindennapos testnevelésbe új impulzusokat visz a kezdeményezés. Az általános és középiskolák oktatási intézményeinek testnevelés óráin, illetve délutáni sportfoglalkozásain ismert sportolók vesznek részt. Rövid élménybeszámolót követően közösen sportolhatnak a gyerekek a meghívott vendégekkel. Ez akár életre szóló, a sportoláshoz való viszonyt alapvetően meghatározó élményeket nyújthat a gyerekek számára.

hirdetés

Az Emberi Erőforrások Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága által meghirdetett HISZEK Benned Sport Programpályázat keretein belül ismét lehetőség van arra, hogy folytatódjon a Sportolj együtt olimpikonokkal! elnevezésű projekt. Az elmúlt két évben rendkívül sikeres volt a program. Tíz békéscsabai oktatási intézmény csatlakozott a kezdeményezéshez, nyolc olimpiai bajnokot, és hét további világ- és/vagy Európa-bajnokot, -dobogóst láthattak vendégül a város iskolái.

Az olimpiai bajnokok névsora: Szász Emese (vívó), dr. Kiss Gergely, Fodor Rajmund, Kis Gábor (vízipólósok), Pulai Imre, Storcz Botond (kajak-kenusok), Risztov Éva (úszó), Növényi Norbert (birkózó). A világ- és/vagy Európa-bajnoki érmesek: Márton Anita (atléta), Jónyer István (asztaliteniszező), Nagy Péter, Bökfi János (súlyemelők), Ungvári Miklós, Gyáni János (judósok), Csabai Edvin (kajak-kenus).

A Polgármesteri Hivatal sportcsoportjának munkatársai első körben megkérdezték az oktatási intézményeket, részt kívánnak-e venni a programban. Ha igen, akkor mely sportág képviselőit látnák a legszívesebben. Az intézmények többsége pozitívan fogadta a megkeresést. Az Önkormányzat – egyes békéscsabai klubok segítségét is igénybe véve – számos kiváló sportemberrel vette fel a kapcsolatot, s a program mostanra össze is állt.

A programok többsége az iskolásoknak szól majd, viszont 2019. február 22-én (pénteken) 16.00 órától, a Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium aulájában dr. Gyarmati Andrea egykori világcsúcstartó úszóval, ismert gyermekorvossal (az „Úszó-dokinénivel”) a találkozó bárki számára megtekinthető lesz. A beszélgetés során az élsportról, a tanulásról, a gyerekekről, betegségekről, és számtalan más témáról lesz majd szó.

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!