Alternatív megyegyűlés összehívását kezdeményezi az MSZP

Fotó: Körös Hírcentrum

A február 19-én tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a békés megyei nyugdíjasok helyzetével foglalkozó tanulmányt a megyei közgyűlés hosszú vitát követően végül nem vette napirendre. A kutatás által feltárt tényekkel szeretnék, ha foglalkozna a megyegyűlés, ezért kezdeményezik annak összehívását. Egy olyan tanácskozást szeretnének rendezni, ahova valamennyi megyei képviselőt, békéscsabai közgyűlési képviselőt, civil szervezeteket, szakszervezeteket, nyugdíjas szervezeteket, az MTA-nak a kihelyezett kutatóintézetét és az egyetem képviselőit hívnák meg. A gyűlés témája az volna, hogy mi az, amit tudnának tenni, hogy Békés megyében ne csak arról beszéljünk, hogy hol tartunk ma a rendszerváltás után 30 évvel, hanem arról is, hogy van-e a megyének még 30 éve.

Reményeik szerint egy olyan hasznos tanácskozás jönne létre, amely megoldásokat találna az elvándorlás megelőzésére és arra, hogy javuljon a Békés megyében élők helyzete.

hirdetés

Békés megye a rendszerváltás után a legsikertelenebb megye lett. Valamikor a megyék fejlettségi rangsorában középtájon volt, most a legtöbb mutatóban vagy az utolsó, vagy az utolsó háromban van. Az MSzP-s képviselők úgy vélik, hogy erről a helyzetről nem szabad hallgatni és nem szabad belenyugodni sem, a politikusoknak tenni kell ennek a különbségnek a leküzdésért, mert Békés megye potenciális gazdagsága sokkal nagyobb. Szeretnék, hogy nyilvánosságra kerüljön, mekkora baj van jelenleg és nyílt fórumon megoldásokat találjanak a problémákra a meghívottakkal együttműködve.

A rendezvény március első hetében kerül lebonyolításra. Remélik, hogy valamennyien eljönnek, akik meghívást kapnak a tanácskozásra és megoldások születhetnek nemcsak a mostani nyugdíjasok, hanem a leendő nyugdíjasok helyzetére is.

Szóljon hozzá!

− 2 = 1