Idős nőt próbáltak kifosztani Dobozon

poli, police

Hárman akartak kifosztani egy idős nőt Dobozon, amikor megzavarta őket egy szociális gondozó. A rendőrök két gyanúsítottat elfogtak, harmadik társukat keresik.

hirdetés

Két nő és egy férfi akart kifosztani egy idős nőt 2019. február 21-én 13 óra 30 perc körül, Dobozon. A fiatalabbik nő bement a ház udvarára és azt állította a 82 éves néninek, hogy pályázati forrásból fel fogják újítani az épületét, amiben lakik, ezért fel kell mérni annak állapotát. Az udvar hátsó részébe csalta az idős nőt, míg társa bement a házba és átkutatta a szobákat. Semmit nem tudott elvinni, mert éppen ekkor érkezett a néni gondozója és megzavarta őt. A két nő elmenekült, beültek egy közelben várakozó autóba, amit egy férfi vezetett és elhajtottak. A szociális gondozó azonnal hívta a rendőröket, akik a bejelentéstől számított másfél órán belül megtalálták és megállították az autót. A kocsiban ekkor már a férfi mellett csak a fiatalabbik nő ült. A Hajdú-Bihar megyei házaspárt a rendőrök előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányságra, ahol kifosztás bűntett kísérlet miatt büntetőeljárás indult ellenük. Harmadik társukat még keresi a rendőrség.

hirdetés

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kér mindenkit, hogy idegeneket ne engedjen be a házába, lakásába!  Kérjék meg idős szüleiket, nagyszüleiket, rokonaikat, hogy tartsák zárva a kapukat, bejárati ajtókat, és amikor egyedül vannak, ne fogadjanak váratlanul érkező ismeretleneket! Ha előre egyeztetett időpontra várnak valakit, szóljanak rokonaiknak vagy kérjék meg egyik szomszédjukat, hogy arra az időre menjen át. A megtakarításukat lehetőleg ne tartsák otthon! Ha mégis nagy összegű készpénz van a házukban, lakásukban, erről ne beszéljenek senkinek és soha ne vegyék elő idegenek előtt! Az időseknek fiatalabb családtagjaik beszéljenek arról, hogy milyen trükkös lopásokról, csalásokról olvastak, hallottak, mi történhet, ha idegeneket engednek be magukhoz!

Police.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 4 = 1