Kimi boldog, hogy maga mögött hagyhatta a Ferrari sportpolitikáját

raikkonen Fotó: Alfa Romeo

Évekig volt az alkalmazottja a Ferrarinak Kimi Räikkönen, és örül, hogy a színfalak mögötti olasz sportpolitika már része az életének. Räikkönen tavaly hagyta el a Ferrarit és gyorsan csatlakozott a Sauberhez ahol annak idején elkezdődött az F1-es pályafutása. Időközben a svájci csapatból Alfa Romeo Racing lett.

A 39 éves pilóta ezidáig az utolsó, aki tudott nyerni a Scuderiával, de ez még 2007-ben volt. Visszatért ugyan a csapathoz, de Fernando Alonso és Sebastian Vettel mellett igazából csak másodhegedűs lehetett. Räikkönen elhagyta tehát a topcsapatot, és csatlakozott az ígéretes Alfa Romeóhoz, és elégedett, hogy vége lett a gyötrelmes ferraris éveinek. A svájci Blicknek így beszélt erről:

hirdetés

“Végre nem kell foglalkozzak a (sport)politikával. Vezetni szeretek, és itt végre minden a sportról szól. A süketelésnek vége. Így mindannyiunknak egyszerűbb. Másrészt a médiát is általában csak a negatív sztorik érdeklik!”

Räikkönen sokakat lenyűgözött az első teszthét után Barcelonában, és úgy tűnik, hogy az Alfa Romeo 2019-ben egyike lehet a középmezőny kiemelkedő autóinak. Nem valószínű persze az, hogy győzelmekért szállna majd harcba, de a finn lehet az élmenők utáni legjobb versenyző, ahogy jelenleg az kinéz a melbourne-i rajtig. Ezen felkészüléssel kapcsolatosan ennyit árult el:

“Nem mentünk időmérős köröket, csak kipróbáltunk különféle gumikat. Összességében azonban úgy vélem, hogy egy jól kiegyensúlyozott autónk van, elég jó tapadással. Amint lendületbe jövünk, meglátjuk majd, hogy hol végzünk. Azt gondolom, hogy mindig lehet jobb, de nem nyomjuk most annyira neki. Csak kipróbálunk pár dolgot, ami elismerem, mókás.”

Racingline.hu

Szóljon hozzá!

47 − 37 =