Kilencszáz jogsértést találtak a buszok és teherautók egyhetes ellenőrzésén

Kiemelt képünk ILLUSZTRÁCIÓ! Fotó: Pixabay

A rendőrök az egyhetes akció során 3230 nehéz tehergépkocsit és 481 autóbuszt ellenőriztek.

A TISPOL Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési és pihenőidőt, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását vizsgálták. A rendőrök 2019. február 18-a és február 24-e között az ellenőrzött járművek esetében 896 alkalommal állapítottak meg jogsértést.

hirdetés

Azonnali közlekedési korlátozást 7 nehéz tehergépkocsi esetében kellett elrendelni. Ebben a jármű-kategóriában vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 109, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 136, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 73 alkalommal kellett intézkedni. A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során öt esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 80 alkalommal a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a passzív biztonsági eszközt, illetve 215 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzése során 17 jármű vezetője nem tartotta be a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó szabályt. A vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 9, jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 8, az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 9 esetben kellett intézkedniük a rendőröknek.

Police.hu

Szóljon hozzá!

3 + 4 =