Laptopokat lopott, egy hónappal később bíróság előtt állt

png rend poli, intézkedés, bűnügy

Betört egy raktárba és hat használt hordozható számítógépet lopott el egy férfi Mezőhegyesen. A rendőrök elfogták és a gépeket lefoglalták tőle. A férfit az ügyészség a történtek után egy hónappal bíróság elé állította.

A házához közeli raktárba tört be 2019. január 25-én 21 óra körül egy férfi Mezőhegyesen. A raktárt egy cég használja. A férfi látta, hogy a cég munkatársai több dolgot, köztük laptopokat pakoltak be a helyiségbe. Miután bezárták az ajtót és elmentek az épülettől, a férfi egy reszelővel lefeszítette a lakatot és bement. Hat használt hordozható számítógépet vett magához, visszacsukta az ajtót, visszaakasztotta a lakatot és hazament. Később el akarta adni a gépeket azért, hogy pénzhez jusson, de erre nem maradt ideje. A rendőrök 2019. január 27-én házkutatást tartottak nála és lefoglalták a lopott dolgokat.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a 21 éves mezőhegyesi S. Attila ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket kevesebb, mint egy hónapon belül elvégezte és az ügy iratait továbbította az ügyészségre. A Battonyai Járási Ügyészség a férfit 2019. február 25-én bíróság elé állította. A 21 éves S. Attilát a Battonyai Járásbíróság a bűncselekmény elkövetése miatt 200 óra közérdekű munkavégzésre kötelezte.

Forrás: police.hu


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!