Ismét Békés megyében a „Mozgás legyen a gyógyszered!” program

várfürdő Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Várfürdő

Ingyenes szűrővizsgálatok, életmód klub, aquafitnesz, víz alatti kerékpározás, szauna szeánsz és nordic walking – ilyen és hasonló rekreációs programokkal várja a tavaszi hétvégéken egy-egy fürdő vendégeit a Dél-Alföldi Gyógy- és Termálfürdők Közhasznú Egyesület és a Közép- Kelet- Európai Rekreációs Társaság.

A programsorozat, amely tavaly több mint ötezer vendéget mozgatott meg, az év első felében megismétlődik. A Mozgás legyen a gyógyszered! program célja a felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidős élmények révén, a Dél-Alföld területén. A nagysikerű sorozat tavaly ősszel mutatkozott be három megye: Békés-, Csongrád-, és Bács-Kiskun fürdőiben. A projekt keretében együttműködő szakemberek hasznos életviteli tanácsokkal, az egészség megőrzését szolgáló mozgásformákkal, a testi és szellemi felüdülés lehetőségeivel ismertették meg a résztvevőket. Ezzel hívták fel az 50 év feletti korosztály figyelmét a mozgás, a helyes táplálkozás fontosságára. A második ütemben ugyanazt a 24 fürdőt látogatják meg, mint tavaly, megismétlik a sport és rekreációs rendezvényt. Így azok számára, akik az első alkalommal már igénybe vették szolgáltatásokat, a kontroll lehetőségét jelenti az újabb részvétel, másoknak pedig azt, hogy megismerkedjenek új információkkal és mozgásformákkal, az egészségük megőrzése érdekében.

hirdetés

A program február elején, Szegeden, Algyőn, és Kisteleken indult, és csaknem 600 résztvevőt vonzott. A hétvégén, március 2-án, a békési Gyógyfürdő és Uszoda vendégeit várják 13 órától a helyszínen a szakemberek (Kőrösi Csoma S. u. 6-14.), március 3-án pedig szintén 13 órától a Gyulai Várfürdőben (Várkert u. 2.) vehetnek részt az ingyenes eseményen az érdeklődők.

A helyszíneken Márton Mária, a Dél-Alföldi Fürdők Egyesülete elnöke és Dr. habil. Fritz Péter, a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság elnöke áll a sajtó munkatársai rendelkezésére. A rendezvény kezdésekor készséggel nyújtanak tájékoztatást az ingyenes programról és a további helyszínekről.

A Mozgás legyen a gyógyszered program az EFOP-1.8.6-17-2017-00007 kódszámú, „A felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidősport révén” elnevezésű projektje, amely az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Szóljon hozzá!

1 + 9 =