Toto Wolff szerint a középmezőnybeli csapatok tartogatnak meglepetéseket

wolff Fotó: Kaiser Erika

Toto Wolff elismerte, figyelemmel kíséri a középmezőny konstrukcióit is, ugyanis meglátása szerint tartaniuk kell attól, hogy valamelyik csapat egy „ászt húz elő a zsebéből” és az év meglepetés csapataként akár beleszólhat a bajnokság alakulásába is.

hirdetés

Tavaly többen is elmondták, a sportág két részre szakadt. Az első felében három csapat található, akikből kettő esélyes lehet a végső győzelemre, míg a többiek a „B ligában” kaptak helyet és az esélytelenek nyugalmával nézhetik végig a bajnokságot. A Mercedes tavaly fölényesen diadalmaskodott a Ferrari és a Red Bull előtt, ám e hármas mögött még nagyobb különbségek alakultak ki. Például a negyedik helyezett Renault több mint 500 ponttal maradt el a harmadik helyen végző Red Bulltól, ami érzékelteti, milyen hatalmas különbség van a csapatok között a sportágon belül. Egy versenyző, Sergio Perez állhatott dobogóra a fent említett alakulatok versenyzőin kívül, ami elég éles képet fest le arról, hogy a szabályok mennyire köbe vésték az erőviszonyokat, azonban Toto Wolff lát rá rációt, hogy idén akár csökkenhetnek a különbségek a két „liga” között.

hirdetés

Arra a kérdésre, hogy kiket tart csapata potenciális ellenfeleinek, az osztrák csapatfőnök így válaszolt:

,,Mindenkit. Természetesen ott lesz a Red Bull, megvannak az erőforrásaik ahhoz, hogy versenyképesek legyenek, továbbá ők nagyon flexibilisek, mindig is könnyen alkalmazkodtak az új szabályokhoz. A Ferrari évről-évre egyre erősebb lesz, a Renault pedig az utóbbi pár napban a leggyorsabb kört érte el. A Toro Rosso fejlődése hihetetlen és az Alfa Romeo is jónak tűnik, ezért mindenkitől tartani kell. Elképzelhető, hogy fel fog állni egy olyan szituáció, amelyben csökkenni fognak a különbségek és a mezőny közelebb kerülhet egymáshoz, ahol meglepetések fognak történni.”

A tavalyi év első felében a Ferrarinak volt a legjobb erőforrása, és úgy tűnt Sebastian Vettel le fogja győzni Lewis Hamiltont, azonban a német világbajnok és csapata, többnyire saját hibájuk miatt alul maradtak a küzdelemben, így folytatódott az Ezüst Nyilak uralma. Hamarosan új évad kezdődik, aminek legfőbb kérdése a következő: vajon a Mercedes ismét elhódít mindent, avagy idén akad valaki, aki megállítja a német csapat menetelését?

Racingline

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 1 = 7