Már hét megyében van érvényben tűzgyújtási tilalom

tűz, nádas Fotó: Körös Hírcentrum

A fokozott erdőtűz kockázat miatt az érintett hatóságok csütörtöktől tűzgyújtási tilalmat rendeltek el Veszprém és Fejér megyében – írja a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

hirdetés

A Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Pest megyében korábban elrendelt tűzgyújtási tilalom továbbra is érvényben van.

hirdetés

Egyelőre Békés megyében nem indokolt a tűzgyújtási tilalom elrendelése, ugyanakkor néhány nappal korábban Békéscsabán is riasztani kellett a tűzoltókat, mintegy 15 hektáron lángolt a nádas. A korai, tavaszias időjárás kedvez a vegetációtüzeknek, a tűzoltókat országszerte riasztják kigyulladt avar- és lángoló nádastüzekhez. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábban már felhívta a lakosság figyelmét, hogy a tűz meggyújtása előtt tájékozódjanak a tűzgyújtásra vonatkozó szabályokról, baj esetén pedig hívják a 112-es segélyhívó számot és kérjék a tűzoltók segítségét!

Tavaly ősszel már írtunk a szabadtéri tűzgyújtás szabályairól, amiről bővebben ide kattintva olvashatnak. Fontos, hogy tűzgyújtási tilalom esetén akkor sem megengedett a tűzgyújtás, ha azt egyébként más jogszabály megengedi. 

https://www.youtube.com/watch?v=9tBoxNZ04XA

 

Kapcsolódó tartalom: 

hirdetés

Szóljon hozzá!

5 + = 6