Az elmúlt évek legsikeresebb környezetvédelmi akciója lehet az idei TeSzedd!

teszedd

Több mint 3000 helyszínre közel 240 ezer önkéntes résztvevő jelentkezett a nyolcadik, egyben az eddigi leghosszabb TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióra.

A Fenntarthatósági Témahét ideje alatt, 2019. március 18-24-ig tartó önkéntes szemétszedési rendezvénysorozat regisztrációja március 3-án zárult le. Az egyhetes akcióra a legalább 10 fős csoportok helyi koordinátorai jelentkezhettek, egyénileg az egyes találkozási pontokhoz is feliratkozhattak az érdeklődők.

hirdetés

A regisztráció lezárását követően koordinátorként új helyszín létrehozására már nincs lehetőség, de a TeSzedd! honlapon térképen megjelölt nyílt szemétszedési pontokhoz még bárki csatlakozhat önkéntesként a feltüntetett időpontokban.

A hulladékgyűjtéshez szükséges kesztyűket és zsákokat az akció szervezője, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) biztosítja. A tárca az eszközöket az akció logisztikai partnere, a Magyar Posta Zrt. közreműködésével ingyenesen juttatja el az egyes találkozási pontok helyi koordinátoraihoz. A szemétszedést követően az ITM gondoskodik a hulladék elszállításáról is.

Magyarországon 2011 óta rendezik meg a TeSzedd! akciót, amely ma már hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. A program célja az ország megtisztítása az illegálisan lerakott, felelőtlenül eldobált szeméttől, a környezet iránti érzékenység erősítése.

A TeSzedd! segít népszerűsíteni a lakosság körében az önkéntességet, emellett komoly közösségépítő szerepe is betölt, hiszen kiváló alkalmat kínál a helyi természeti értékek megismerésére, a helyi közösségek hasznos együttműködésére. A tapasztalatok szerint, aki egyszer már részt vett az országos szemétgyűjtési akcióban, az később sokkal jobban odafigyel környezete tisztántartására.

(ITM Kommunikáció)

Szóljon hozzá!

71 + = 79