Enyhe, gyakran szeles folytatás jön

idő, felhő Fotó: Pixabay

A hét hátralévő részében kitart az átlagosnál enyhébb idő, de gyakran lesz szeles az idő. A jövő hét hidegfronttal indulhat.

Péntektől vasárnapig folytatódik az átlagosnál enyhébb, gyakran szeles idő, igaz a csütörtökihez hasonló viharos erejű légmozgásra előreláthatólag nem kell számítani.

hirdetés

A hét utolsó munkanapján változóan felhős lesz az ég, ezen belül délen, délkeleten növekszik meg gyakrabban erősen a felhőzet, több napsütés az északi, északnyugati országrészben várható. Elszórtan, nagyobb eséllyel a délutáni, kora esti órákban a déli, délkeleti tájakon alakulhat ki eső, zápor, de néhol akár az ég is megdörrenhet.

A nyugati-délnyugati szél gyakran élénk, délen és az Alföldön erős lesz, az enyhe hajnalt követően délutánra 14-20 fokig melegszik a levegő, a legmelegebb délkeleten lesz.

Szombaton is változatos lesz az égkép fölöttünk, a napsütést időnként felhősödés zavarhatja meg, de egy-egy zápor csak helyenként alakulhat ki. A déli országrész kivételével feltámad a nyugatira, délnyugatira forduló szél, északon erős lökések is lehetnek. A hajnal továbbra is fagymentes lesz, míg napközben 13-18 fokot mérhetünk.

Vasárnap már a felhőké lesz a főszerep, emellett a nyugatias szél is gyakran élénk, erős lesz. Eleinte csak északon, délután a déli megyék kivételével már többfelé eleredhet az eső. A kimondottan enyhe éjszaka után napközben északon 11-12, máshol még 13-18 fokig emelkedik a hőmérséklet.

A jövő hét hidegfronttal, jelentősebb lehűléssel kezdődhet – írja az Időkép.

 

Szóljon hozzá!

63 + = 70