A Mercedes nőnapi filmje: Bertha Benz útja, ami megváltoztatott mindent!

Idén a Mercedes nőnap alkalmából egy olyan nőre emlékezik, aki nélkül a cég feltehetően a jelenlegi formájában nem is létezne, ő pedig nem más, mint Bertha Benz.

Május 3-án lesz 170 éve annak, hogy Bertha megszületett, és most a csillagos márka feldolgozta pár percben az egyik fontos útját, amely az akkori világot mutatja be, férfiak és nők viselkedését, mindezt filmvászonra álmodva. A női kurázsi és önbizalom ezen kedves megjelenítését a Mercedes pedig az idei nemzetközi nőnapra időztette.

hirdetés

A márka marketing helyettese, Bettina Fetzer kiemelte a kisfilm lényegi mondanivalóját:

Fontos volt a csapatomnak, hogy Bertha Benzet egy erős nőnek mutassuk, aki kortalan ezen szerepében. Ráadásul úttörő szerepe volt, és ő volt az első tesztpilótánk is. Elszántsága és az, hogy soha nem adta fel könnyedén, engem is inspirált. A filmünkkel mi is motiválni akarjuk az embereket, hogy hasonlóan pozitív legyen az életszemléletük, tettre készek legyenek, és fogadják el az élet adta kihívásokat.

Az, hogy Bertha Benz nyilvánosan is használta a férje Carl találmányát, eleve merész volt 130 éve, pláne, hogy egy 100 kilométernyi utat tett meg vele Pforzheimbe. Nem is beszélve arról, hogy a fellépése, az önbizalma a mai mobil világban is megállná a helyét. Így nyugodtan mondhatjuk, hogy Bertha Benz az élet minden területén úttörő szerepre született.

Carl Benz így beszélt egyszer a feleségéről:

Sokkal merészebb volt mint én.

Mindezt az automobil feltalálója mondja, aki megreformálta az XIX. század közlekedését. Akkor, amikor a publikum még szkeptikusan fogadta a lómentes kocsikat, amiket “rejtélyes erők” mozgattak, a hölgy fogta magát, és két fiával Eugennel és Richarddal nekieredt Pforzheimnek, egy kalandos úton. Hitt a férje találmányában, és önmagában. A Mercedes filmjének köszönhetően megismerhetjük a helyszínt is, ahol később a világ első benzinkútja kezdett el üzemelni – írja a Racingline.hu.

Szóljon hozzá!

62 − = 61